Testimonials

Nieuwsbrief

Getuigenissen bedrijfstrainer

Heidi Degols (volgt een coaching traject) schrijft:

Hilde is very integer, warm personality. You feel no boundaries to exchange personal items with her. Her amazingly fast, to the point approach on explaining the processes that are holding you from 'growing' are fenomenal. Hilde is a PURE coach who plants seeds for TRANSFORMATION. She has a great sense of humor and always sees the positive aspects of life.

John Reuvers schrijft (na bedrijfstraining):

Hilde heeft deuren geopend die in de vaak rationele bedrijfsprocessen gesloten blijven. Ze opent je ogen voor signalen die er altijd wel waren, maar geen aandacht kregen. Ze geeft aandacht aan de zichtbare en onzichtbare chemie tussen leidinggevenden en hun mensen, op een manier waarbij het leidinggeven natuurlijker en meer integer tot zijn recht komt. Haar no-nonsens approach met een knipoog, maakt haar heel benaderbaar en geeft je de overtuiging dat ze heel snel en nauwkeurig de vinger op de zere plek legt. Daarbij maken haar open karakter en warme manier van communiceren de training tot niet alleen een erg nuttige, maar ook een zeer aangename ervaring. Hilde, bedankt!!

Getuigenissen life coach

Chris vertelt over haar persoonlijke begeleiding:

De Astrale Karate bij Hilde gaf al een hele verandering in mijn leven. Om dan verder te werken aan de specifieke thema's die zich aandiende was bij Hilde in persoonlijke begeleiding gaan iets waar ik naar uitkeek. Al pratende maak je met haar een hele reis, soms zie of voel je haar iets doen, soms gebeurt het gewoon en als je buiten gaat met of zonder opdracht sta je weer straten verder op je pad en je krijgt er nog een pak Licht en Vreugde bij. Eender hoe goed of minder goed je het er van afbrengt in dit leven, Hilde zal altijd Liefdevol met Compassie en in Volle Ondersteuning blijven staan. Wat ze doet merk ik vooral aan de sessies met andere therapeuten waar ik al 20 jaar of langer naartoe ga. Zij zien eindelijk een doorbraak en grote vorderingen in mijn processen. De Cranio-Sacraal therapeut kon na het vrouwenweekend met Hilde dan ook de 'Waauw' niet meer onderdrukken. Waar andere therapeuten, klassiek of alternatief (ik heb er veel gezien t.e.m. relatietherapeuten en psychologen) meestal niet tot mijn kern doordringen is dit voor Hilde het uitgangspunt. Ze staat al van bij het begin veel verder dan de mensen waar ik ooit in begeleiding ben geweest en je houdt haar niet voor de gek wat maakt dat ik op 1 begeleiding bij haar veel verder sta dan de vele sessies die ik tot hiertoe achter de rug heb. Het is daardoor ook een plezier om samen met mijn man ernaartoe te gaan niet als uitgangspunt waarom ik vroeger naar een relatietherapeut zou gaan maar om ons pad samen lichter te kunnen bewandelen en meer kwaliteit uit ons leven te halen. Het is voor ons beiden een plezier om in 'begeleiding' te gaan en Hilde weet met veel respect en Liefde de balans en eenheid te bewaren tijdens de begeleiding. We houden er allebei steevast een heel Dankbaar gevoel aan over. 

Stefan en Miet vertellen na een gezinsbegeleiding (naar aanleiding van angsten bij één van de kinderen):

Stefan: Sinds we bij Hilde zijn geweest is de heilige ruimte in ons gezin hersteld. Voorheen waren er vele 'indringers' die de huiselijke vrede en balans verstoorden. Tijdens de sessie werd er een 'gezinskoord' geplaatst, een bescherming van ons gezin tegen ongewenste invloeden die we buiten willen houden. Sindsdien zijn we bewust geworden van deze dynamiek en kunnen we dit ook bewust onderhouden, elk gezinslid heeft veel duidelijker zijn plek gekregen in het geheel, en we hebben meer controle over wie we toelaten en wie niet. Dit zorgde voor een hele opluchting, het heeft meer rust en huiselijke vrede gebracht, en zo ook meer familiegeluk. Bij mij persoonlijk kwamen er ook nog items aan het licht die voor een storing in mijn relatie zorgden, dit heb ik in een aparte sessie kunnen helen en zorgde mee voor de herstelling van het evenwicht in relatie en gezin. Ik ben Hilde nog steeds erg dankbaar voor wat ze voor ons gedaan heeft en de veranderingen die sinds de sessies hebben plaatsgevonden.
Miet: Hilde hielp ons inzicht te verkrijgen in onze gezinsdynamieken op een heldere en doortastende manier. Ook weet ze energetisch te corrigeren wat stroef loopt en leert ze ons hier ook zelf mee te werken. Ze heeft ons goed geholpen om meer rust, verbinding en harmonie te creëren binnen ons gezin. Haar manier van werken voelt zuiver, verbindend en helend aan.

Getuigenissen kindercoach

Kristien, mama van Lieze, na een jaar begeleiding: Hoe het begon:

Lieze deed niets meer mee in de klas, 2e kleuterklas. Haar juf vond dat ze depressief leek en vroeg om verder 'onderzoek'. Dan maar gaan 'spelen' bij Hilde Goris in de tuin en in haar huisje. We gingen van start bij het vuur. Zo druk als Lieze kon zijn, zat ze nu te staren in de vlammen, was ze ook bezeten door het aanwakkeren van het vuur met een stok. Ze hoorde Hilde een liedje zingen maar wou zelf niet meezingen. Mama mocht het een hele autorit naar huis aanhoren. Om correct te zijn: een halve autorit want Lieze viel dan als een blok in slaap. Dat was onze start... En ik zeg 'onze' want als mama was het heel fijn om bij deze sessies aanwezig te zijn en tegelijkertijd ook geobserveerd te worden met je kind en onmiddellijk gecoacht, kort op de bal... heel boeiend... Ik werd alert gemaakt voor de blik in Liezes ogen: wanneer is er werkelijk contact, wanneer kijkt ze wel maar zit ze in een andere wereld, wanneer heeft ze echt honger, wanneer wil ze gewoon afleiding via eten, ... Dat bracht thuis al veel opening: minder boos zijn op Lieze, meer begrip, meer aanraken en aankijken bij een opdracht, duidelijke grenzen ook voor mezelf als moeder... Meer opbouwende energie kwam vrij! In de volgende sessies toonde Lieze overduidelijk oude verhalen: bv: "ik ben de kolenel en jullie moeten luisteren naar mij!" Daar ging ze dan, onze kleine 'grote commandant'... En ook hier kregen we inzicht waarom en wanneer ze dit deed, en een transformatie... Lieze zit nu tevreden in het 1e leerjaar en spaart voor haar leven tussen de bomen in Brazilië bij de indianen. Kolonel Lieze zegt dan weer dat mama mee 'moet' want zij kent de weg niet in het oerwoud... In alle geval blijft ze niet hier wonen, want ze vindt het hier lelijk en vuil... Wat gaan we nog allemaal meemaken met deze kleine 'grote mens'...?!

Marc, papa van Tinne, na ongeveer een jaar intensieve begeleiding:

Op tweede paasdag kwamen we bij Hilde terecht na de klassieke medische weg te hebben afgelegd. Het was onze eerst kennismaking met het alternatieve, voor iedereen van ons gezin. Na de consultatie zag mijn dochter Tinne die anorexia heeft, het zitten om zich verder te laten begeleiden door Hilde. Ik stond er heel sceptisch tegenover, voor mij was het hocuspocus. Gaandeweg zag ik hoe Tinne haar lichaam leerde kennen en aanvaarden zoals het was. Ook moeilijke ervaringen uit het leven, had ze een plaats gegeven. Waardoor ze zich beter voelde en aan gewicht won. Ik weet dat ze hier voor altijd aandachtig voor zal moeten blijven, maar Hilde geeft haar tips en trix die ze zelf moeten proberen uit te voeren. Waardoor ze alsmaar dichter groeit naar haar eigen ik.

Getuigenissen persoonlijke ontwikkeling

Els (deelnemer vrouwengroep) schrijft:

Het eerste vrouwenweekend wist ik niet wat te verwachten. Zonder gedetailleerd dagschema starten aan een weekend voelde ongemakkelijk voor een controle freak als ik. Maar net omdat ik me niet kon vastpinnen op een vooraf bepaalde timing kon ik laten gebeuren, laten zijn. Zowel in het gezelschap als in mezelf. Deze open manier van werken laat ook toe dat Hilde kan inspelen op de specifieke behoefte van de groep. Ik heb nu reeds 2x genoten van de begeleiding van Hilde tijdens een vrouwenweekend en telkens informeert ze me, inspireert ze me verder in mijn vrouw-zijn. Het is wonderlijk om te ervaren hoe een groep vrouwen die elkaar niet of nauwelijks kennen onder haar begeleiding toch een hechte groep worden. Het is het ervaren van die band tussen vrouwen én het opnieuw ontdekken van je eigen vrouwelijkheid in al haar facetten dat het vrouwenweekend de moeite waard maakt.

Ilse (deelnemer cursus spiritueel krijgerschap) schrijft:

Ik wist niet wat ik moest verwachten van de cursus spiritueel krijgerschap, maar de 10 vrijdagavonden hebben mij een dieper inzicht gegeven in mijzelf en in mijn leven. Het is als een reis die je maakt: gedurende de periode van de cursus heb je dagen van puur geluk, en af en toe moeilijke dagen; maar je weet dat er een verandering aan de gang is en daarom zet je door. Ik keek elke week opnieuw uit naar de cursus, en was steeds benieuwd naar wat ik zou bijleren die vrijdagavond. Ik heb alle oefeningen opgeschreven in een boekje en regelmatig herhaal ik de oefening waar ik behoefte aan heb. Wat ik tijdens de cursus geleerd heb, zal ik voor altijd onthouden, en draag ik voor altijd mee. Het heeft iets in gang gezet en ik zal nooit meer dezelfde zijn. Ook de contacten met de andere cursisten zijn leerzaam, en je leert om mensen op een andere manier te benaderen, met een open hart, zonder dat je hun achtergrond kent. Een unieke ervaring die je verbindt en die je leven verandert - en ook Hilde zal je nooit meer vergeten.

Chris vertelt na enkele reeksen spiritueel krijgerschap:
Waarom ik zo heel blij ben dat ik spiritueel krijgerschap bij Hilde heb gevolgd: Mijn eerste reeks AK met Hilde Goris was waaaanzinnig! Na ruim 20 jaar in een situatie van chronische ziekte te zitten werd ik als het ware uit mijn toen huidige toestand gekatapulteerd. Na een ongelooflijke vrije val werd ik opgevangen in de Lichtende Moederlijke Vleugels van Hilde. In één keer twee uiterste ervaringen die nieuw waren in mijn leven. ik werd door Hilde met mijn neus in de goede richting gezet en de AK bood mij een hele reeks van oefeningen aan om zelf aan de slag te gaan. Een heel stuk lichter kon ik op het einde van de reeks aan mijn vervolg van mijn leven beginnen. lk heb het niet bij één reeks gehouden omdat 20 jaar stagnatie niet op 1 2 3 opgelost is en ik na jaren yoga, tai chi en vele andere vormen en therapieën eindelijk iets heel effectief, snel en breed werkend heb gevonden, zonder negatieve bijwerkingen ;-). ik heb heel veel Dankbaarheid vanuit mijn hart aan Hilde voor haar ongelooflijke inzet en geloof in zichzelf waardoor ze er helemaal durft te staan en prachtig naar haar medemensen straalt!!!! En wat ze echt doet is in geen woorden te beschrijven dus ervaren is de beste weg om te weten te komen wat dat dan wel is.

Algemene Getuigenissen

Brief van UNESCO Zetel in Parijs betreffende de erkenning van Wereldzand en Direction Monde Entier)

On behalf of the Director-General, I wish to thank you for your letter of 29 january 2014, by which you informed us that the Flemisch Comission for UNESCO supports the project proposals of Ms Hilde Goris (Heyokateljee vzw), requesting UNESCO's pantronage for the 'World Sand' and the 'Direction Monde Entier' multi-year projects. The two projects have an international scope and place children and young people from different regions of the world on the centre stage. They are fully in line with UNESCO's objectives, especially those that concern global citizenship education, peace and sustainable development. We welcome highly such opportunities for exchange among children and youth, around the common challenges related to peace, poverty and environment. However it is my regret to inform you that UNESCO only grants patronage to events of limited durations such as conferences, exhibitions, or festivals, not to projects spanning over a period. This rule, therefore, prevents the Organization from responding positively to your request. I would nonetheless, be grateful if you could extend my best wishes to Ms Goris and every success with her projects.

Anu J.H.W. van Leeuwen, Voorzitter St. Shaman Art Society, Zoetermeer, Nederland: 

lk heb Hilde Goris leren kennen als iemand die zich belangeloos en met veel passie en betrokken, manifesteert als een internationaal belangen behartigster voor kinderen. Haar liefdevolle houding naar mensen, dieren en natuur zijn een voorbeeld voor velen! Ook ikzelf ben geïnspireerd geraakt door haar, zij raakt mensen in het hart zonder daar veel voor te hoeven doen.

Els, in de loop van een traject voor traumaverwerking

Ik denk terug aan de blinde vrouw die ik die zondag ontmoette en nu kan ik er wel een symboliek bij bedenken: als ik niets meer kan zien en de witte stok van mijn verstand niet kan vermijden dat ik tegen obstakels bots die voor oponthoud zorgen, is het het beste om de arm te aanvaarden van mensen die het goed met ons voorhebben. Blind vertrouwend op de oneindige wijsheid van een hogere macht die deze mensen op ons pad zet om ons te leiden en met ons mee te lopen tot we thuisgekomen zijn. Bedankt, Hilde, dat jij een van deze mensen wil zijn!

Nadine, na een begeleiding vanuit burnout met lichamelijke pijnklachten, zij is intussen aan het werk EN zwanger

Ik heb mezelf 30 jaar lang wijsgemaakt dat ik mentaal sterk was. Sterk genoeg om een ouderlijke scheiding aan te kunnen; om achtergelaten te worden door mijn vader; om mishandeld te worden door mijn moeder; om vernedering en verkrachting binnen een relatie te doorstaan. Sterk genoeg om daarnaast een 50-uren werkweek vol te houden in een topfunctie en een schijnbaar perfect leven te leiden. Ik dacht dat ik het allemaal aankon tot ik een 'simpele hernia' kreeg. De laatste 7 jaren waren pure ellende door ondraaglijke slopende pijn en geen enkele dokter die kon helpen. Ik ben mijn goed betaalde job, mijn zekerheid, mijn vrienden en  mezelf verloren. Mijn lichaam wou niet meer, kon niet meer. Ik voelde wel dat ik iets aan mijn 'innerlijke pijn' moest doen maar ik was zo fier dat ik mentaal sterk was gebleven. Daar had ik mijn lichaam niet bijgerekend. Na een lange zoektocht vond ik Hilde. Ik voelde meteen een klik en een gevoel van vertrouwen. Bij de meeste therapeuten slaag je erin om niet 100% eerlijk te zijn. Met jezelf dan. Bij Hilde kon ik me niet verstoppen, moest ook niet. Hilde werkt vanuit integriteit en echtheid en dat werkt aanstekelijk. Ik mocht er zijn met al mijn pijn, miserie en mankementen. Ik moest me niet sterk houden. En voor elke bult en bocht die ik op mijn weg gehad heb, kon zij mij verklaren, waarom en hoe ernaar te kijken, vanuit een ander perspectief. Na elke sessie kom ik een pak lichter buiten met een ontzettend opgelucht gevoel. Ze doet me huilen maar ook hard lachen. We gaan samen tot de essentie van mijn pijn en verdriet. Ik kan eindelijk vergeven en loslaten. Zonder haar begeleiding had ik nooit tot de wortels van mijn ellende kunnen gaan. Stilletjes aan voel ik de pijn in mijn lichaam en ziel verdwijnen. Iets dat ik een jaar geleden niet voor mogelijk hield. Zij helpt mij genezen. Mijn innerlijke kracht komt terug. Een gezonde geest in een gezond lichaam'. Het één kan niet zonder het ander. Dank je Hilde.'

Anja, na een life coaching trajet

Bij deze nog eens een grote dankjewel om me zo goed op mijn levenspad te zetten het laatste half jaar. Om me zoveel te leren over mezelf. Om mezelf terug te vinden. Het heeft me zoveel sterker gemaakt en geïnspireerd om te blijven evolueren en werken aan mezelf. Dat is het grootste cadeau dat ik mijn kinderen en naasten kan geven, denk ik. ❤ Dank je wel!