Wie ben ikGeboren en getogen vlakbij Koersel in Limburg, groeide ik op op het platteland en maakte vele wandelingen doorheen de loofbossen, op de heide en in de dennebossen die daar zo typisch zijn. Ik hield van de natuur, de enige plek waar ik tot rust kon komen. Mijn zintuigen waren TE gevoelig in een tijd waarin hooggevoeligheid nog niet aan de orde was. 

Mijn leven was een lange wandeling doorheen mooie en minder mooie momenten. Als ik er soms dingen uit vertel, zeggen mensen me dat ik best veel heb meegemaakt. Ik kan wel zeggen dat ik mezelf onderweg verloren heb, dat ik uit elkaar gevallen ben, meerdere malen zelf mezelf weer aan elkaar gepuzzeld heb. Vaak alleen, maar toen ik al volwassen was, ben ik in contact gekomen met sjamanen uit Siberië als tolk, na mijn studies Russisch. Gedurende twee jaren tolkte ik intensief voor deze mensen, en het was onvermijdelijk dat ik zou openbreken. Dat bedenk ik me als ik er nu op terugkijk. 

Vele jaren later, toen ik al een full time praktijk had als healer, ontdekte ik pas dat de roots van onze familie teruglopen tot in Rusland. Wat de sjamanen me altijd vertelden, maar waar ik geen enkele realistische indicatie van had, bleek waar te zijn. Mijn grootouders waren geïnteresseerd in kruiden en natuurmiddeltjes, en de plek waar onze roots eigenlijk liggen, is een krachtplaats. Mijn overgrootvader en meerdere andere mensen in de familie zijn net als ik helderziend. De puzzel paste in elkaar.

Maar ik ben maar gewoon Hilde, in alle eenvoud, en bescheiden, ook al weet ik mensen te raken tot in het diepste van hun ziel. Door alle watertjes die ik persoonlijk heb doorzwommen, weet ik wat het is om kopje onder te gaan en zelfs om bijna te verdrinken. Het maakt van mij een Wounded Healer, Ik werk vanuit het Siberisch sjamanisme,  en ben in diepe verbinding met het grid van de aarde en de elfenwereld. Dat noem ik oersjamanisme of oorspronkelijk sjamanisme. Ik heb een drum en een sterk drummedicijn, maar gebruik hem vaker voor rituelen dan bij de begeleidingen. Sjamanistische reizen of soundhealing doe ik maar op het moment dat iemand de soulretrieval niet bewust kan binnenlaten. Dan breng ik de persoon in een diepe meditatie. 

Ik heb opleidingen gevolgd : familieopstelling voor kinderen en jongeren, rebirthing en breathwork practitioner, traumahealing, Access BARS, Lego Serious Play Facilitator, NLP voor Allergie, verbindende communicatie binnen het gezin, Tera Mai Reiki, Siberisch sjamanisme... Maar wat mij tot healer maakt, is mijn eigen innerlijke kennis, wat ik weet. Ik verbind me met de  wijsheid van m'n voorouders, het land, de zon, de bomen, kristallen en m'n eigen mensenhart. Ik vind het altijd vreemd om mensen te horen vragen welk systeem ik gebruik voor healing. Want alles wat ik doe, komt uit mijn bronkennis.

Ja, ik vraag geld voor wat ik doe, omdat ik ook moet leven. Daar wandel ik een eigenzinnige weg in. Ik heb al jaren een fijne partner, Klaas, waar ik ook mee samenwerk. Maar als alleenstaande mama met twee studerende kinderen in huis, kan het leven financieel pittig zijn. Zo was het in oorsprong ook : de sjamaan wordt verzorgd door de gemeenschap die hij bedient in lering, rituelen en genezing. Ik heb wel gelaagde tarieven. De meer gegoede mensen betalen mee voor hen die het ècht niet kunnen betalen. En sommige activiteiten zijn op vrije bijdrage.

Naast healer ben ik ook drager van het Wereldzand, zand gemengd door kinderhanden van overal ter wereld. Dat is een missie voor Wereldvrede vanuit het diepste van mijn wezen, die ik gratis uitvoer. Ik won als 11 jarige ook al een poëziewedstrijd voor de vrede.  Intussen ben ik met het wereldzand naar Palestina, Mali, Bulgarije, Italië, Catalunya, Zweden, Frankrijk... gereisd. Ik verblijf er telkens bij lokale mensen, en zing voor de kinderen in de lokale taal.

Mijn CV ziet er ondertussen al heel mooi uit : 20 jaar ervaring als bedrijfstrainer, 20 jaar ervaring als healer en begeleider van rituelen, waarvan 10 jaar een full time praktijk als healer, Heyokateljee bestaat al 17 jaar als jeugdatelier voor eigenzinnige EN inclusieve activiteiten met een kosmisch sprankeltje.

Mijn drive? Mensen terugschenken wat mij ooit is teruggeschonken. Het geluk dat ik kon ervaren toen ik in contact kwam met mijn eigen hart. De liefde. De liefde is mijn drive.

Wie ben ik

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x