2 februari 2021

10 weetjes over geld

Geld is een thema waar mensen niet graag over praten. Toch leven we in een wereld die draait om geld, en wel op een manier dat iedereen verplicht is om er te hebben. Geld staat dus voor overleven en bepaalt heel veel zaken, maar is wel een taboe-onderwerp.

1 Je mag geld niet in je hoofd steken. Als je om één of andere reden geld in je hoofd steekt, neemt het geld daar een grote plaats in en vertroebelt je zicht op andere zaken. Waarom je dat zou doen? Vooral als je het niet in je portemonnee hebt, zit geld in je hoofd. En veroorzaakt daar verwarring door de grote plek die het dan inneemt. Je kan er dan niet meer naast kijken, en geld verdienen wordt voor velen een obsessie of een verslaving.

2 Leven zonder geld kàn eigenlijk wel. Als je in een klein dorp in Afrika woont, kan het zijn dat je met eigen dieren en eigen oogst 'overleeft'. Dat je kleren genaaid worden in het dorp en je zelf je hout hakt, je gebruiksvoorwerpen zelf geknutseld zijn en je water uit een put komt. Voor ons westerlingen is dat helemaal anders!


Maar heb je wel eens gehoord over de LETS-gemeenschappen? LETS staat voor 'Local Exchange Trading System of Lokaal Economisch Transactie Systeem' en is een ruilnetwerk dat werkt met 'units' waardoor jij aan de gemeenschap kan geven waar je goed in bent of wat je ter beschikking hebt, en met je units aankopen waar jij nood aan hebt.

Maar heb je wel eens gehoord over de LETS-gemeenschappen? LETS staat voor 'Local Exchange Trading System of Lokaal Economisch Transactie Systeem' en is een ruilnetwerk dat werkt met 'units' waardoor jij aan de gemeenschap kan geven waar je goed in bent of wat je ter beschikking hebt, en met je units aankopen waar jij nood aan hebt.

3 Of jij makkelijk geld kan verdienen heeft, kan sterk te maken hebben met je afkomst. Samen met een hele hoop andere zaken, sla je de ideeën van je ouders over geld en hun gevoel van welvaart op in je 'systeem'. Sommige mensen noemen dat familiesysteem. Wat het eigenlijk is : je absorbeert de manier van naar de wereld kijken van je familie en opvoeders. Het is heel interessant om eens naar je denkbeelden over geld te kijken. Je denken is immers heel belangrijk in hoe jij handelt en wat voor werkelijkheid je creëert.

Een kleine oefening : Schrijf 10 zinnetjes die jij kan zeggen over geld. Als je die terugleest, kan het zijn dat je in lachen uitbarst of tranen van opluchting in je ogen springen omdat je plots begrijpt waarom je leven gaat zoals het gaat!

4 Hoewel geld niet gelukkig maakt, moet je er wel hebben. Sommige mensen die menen dat geld 'slecht' is en die weigeren om er zich mee bezig te houden, leven niet van hun eigen geld maar van het geld van de maatschappij.

Een sociaal opvangsysteem is een natuurlijk gegeven : in primitievere gemeenschappen worden zorgbehoevenden ook verzorgd. Ons sociaal opvangsysteem is iets beter 'georganiseerd' maar ook iets 'onpersoonlijker' dan in zulke gemeenschappen. Het is er voor mensen die zichzelf even niet kunnen dragen. Eigenlijk is het er niet voor idealistische mensen die geld maar oneerlijk vinden.

5 Geld is voor veel mensen een bron van angst. Ze richten er hun beslissingen, hun leven, hun dromen naar. De hele wereld is angstig om 'niet genoeg geld te hebben'! Alsof wij mensen maar recht op leven hebben als we veel geld hebben!

Bewuste mensen kiezen hun levensdoel anders en trekken daardoor vrijere, lichtere energie aan. Wanneer je jezelf richt op de energie van 'tekort' of 'macht' of 'hebzucht' die aan elke EURO of DOLLAR kleeft, trek je niet deze vrije en lichte energie aan. Dan trek je de beperkende en zware energie van tekort aan. Helaas plaatst de meerderheid van de mensen 'geld' en dus ook 'tekort' in het centrum van elke beslissing. Daarmee maken ze geld tot hun levensdoel.

6 Overvloed bestaat uit meer dan geld. Overvloed betekent : 'Alles wat ik nodig heb, is aanwezig'. Een bewustzijn van overvloed ontstaat in je kindertijd maar kun je steeds ontwikkelen. Wanneer je stap voor stap leert dat je gedragen en geliefd bent, word je vanzelf rijk. Niet op gebied van geld, maar dan zal het universum je heel vlot alle dingen brengen die nodig zijn voor jou.


Als je een auto nodig hebt, kan het universum je een auto tonen die je voor weinig geld kan kopen OF het kan je veel geld geven om een dure auto te kopen. Wat is het verschil, als je een auto nodig hebt om naar klanten te rijden. Maar als het nodig is dat je auto er chique uitziet, zal het universum ervoor zorgen dat die auto chique is. Zelfs dat kan perfect!

6 Over e m o t i o n e l e a r m o e d e : Iemand die zich bijvoorbeeld een slachtoffer voelt of vanuit kinderlijke pijn zich 'tekort gedaan', voelt zich niet geliefd door de wereld en de mensen en dus ook niet door het universum. Zo iemand heeft zijn handen gesloten voor de overvloed van het leven zelf. Overvloed heeft ALLES te maken met je geliefd en gedragen voelen.

7 Als we geld nodig hebben, moeten we werken toch...? Maar... hoeveel geld heb je nodig om te leven... wat heb je allemaal nodig!? Dat is een belangrijke vraag. Geld werkt als een soort versterker : als jij elke dag rent om je kleine behoeften te vervullen, de nieuwste telefoon of de grootste TV, een grote SUV, een grote en luxueuze woning.... dan gaat geld ervoor zorgen dat jij dat kan bereiken. En dan ga je rennen en vliegen om dat geld te bemachtigen... misschien teveel werken? Of over lijken gaan?

Je kan volledig in de ban raken van alles wat je volgens de consumptiemaatschappij nodig hebt. Je gaat ook met mensen om die dezelfde dingen bemachtigen en je gesprekken, en alles wat je doet, gaan steeds meer die richting uit. Want geld versterkt die richting waarin je gaat. Een mega-versterker voor de keuzes die jij in het leven maakt!

8 Kijk even naar deze andere bestemming van geld : Als je geld wil verdienen om een mooi project op te zetten bijvoorbeeld ter ondersteuning van een kinderproject voor kansarme kindern, dan versterk je hele andere zaken in jezelf en in je leven. Je zal misschien ook hard werken maar je versterkt niet jouw bezitterige behoeften maar het willen delen met anderen, je zorgzaamheid en je edelmoedigheid. Je spreekt met mensen over je project, je ontmoet mensen die met gelijkaardige projecten bezig zijn en ook je handeling en je agenda is heel sterk op dit project gericht. Zo versterk je hele andere energieën in jouw leven.




9 Ons geldsysteem zelf is gebaseerd op tekort. Mocht je aan rulhandel doen, dan zou je merken dat je zoveel kan geven en ontvangen als je wil. Maar ons geldsysteem is niet gebaseerd op het principe : 'er is genoeg voor iedereen' en dus is er ook niet genoeg voor iedereen. En dus loopt iedereen om het beschikbare geld maximaal te kunnen verdienen. Zoek maar eens een documentaire op over ons monetair systeem. Je zal begrijpen dat de hoeveelheid geld in omloop kunstmatig is.

10 Als je een issue hebt met geld, kan het zijn dat jouw issue met geld je succes in de weg staat. Dat je jezelf bijvoorbeeld niet toestaat om geld te vragen voor wat je doet, jezelf verplicht in een lagere looncategorie of aan een lagere prijs te werken omdat je jezelf, bij wijze van voorbeeld, onbewust niks gunt of minder voelt dan anderen. Zo kan jouw issue met geld je ontspannen en succesvol leven in de weg staan.

10 weetjes over geld

Je energie resetten : 8 tips voor healers en coachen

Ken je dat? Een healing of een coachingsessie geven, en merken dat je verdergegaan bent met je dag maar niet gemerkt hebt dat er energie aan je is blijven plakken? Deze tips uit het spiritueel krijgerschap werken zowel voor jou als je hooggevoelig bent en je bent overprikkeld, als voor plakkende energie vanuit een sessie met een cliënt.

12 april 2023

Lees meer

Elfenkrijgers en natuurtempels

In de loop van de tijden zijn er altijd wezens uit verschillende dimensies mee op aarde geïncarneerd. Ze kwamen om ons te helpen door moeilijke tijden heen te gaan. Tibetaanse wijzen zoals de Karmapa bijvoorbeeld, incarneren vele malen opnieuw. Maar ook engelen of wezens uit andere sterrenstelsels.

25 april 2023

Lees meer

Creativiteit : 10 minitips om het magische tegengif voor angst te leren gebruiken

Er zijn veel gevoelens momenteel. Gevoelens over thuiszitten, gevoelens over gevangenschap, gevoelens over heropstarten, gevoelens over familieleden die in de zorg werken, gevoelens van rouw en verlies, en vooral : veel angst. Creativiteit is één van de manieren om je emoties in beweging te brengen.

16 juni 2021

Lees meer

Iedereen kan toveren : 4 magische dingen die jij ook doet

Heksen en tovenaars bestaan niet alleen in tekenfilms! Meer nog : ook jij tovert een beetje van tijd tot tijd! Want de volgende 4 dingen die we allemaal wel eens. Toch stammen zij van oude gebruiken, met een magische werking!

22 november 2021

Lees meer

Transformatie : next level gaan

Je kent het wel : situaties keren terug in je leven, ook al denk je dat je eraan voorbij bent. En dan gebeurt weer hetzelfde met andere mensen of in een andere job! Dat gaat zo bij bv. partnerkeuze, maar ook met geldproblemen bv, of de manier waarop je op je werk wordt behandeld!

14 april 2021

Lees meer

Levensnoodzakelijkheid van contact

We merken het allemaal : de redding uit de nood loopt vertraging op (het vaccin) . De uitzichtloosheid is moordend, en het gemis gaat stilletjes over in ‘het nieuwe normaal’. Maar wat als wat we missen zo nodig is voor onze gezondheid?

17 september 2021

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Vanochtend kwam ik een reportage tegen van Terzake, waar een Italiaanse journalist samen met een arts van IC in zijn ziekenhuis een rondleiding kreeg. De verhalen van de verpleegsters, de ontmoediging van de dokter, … op het moment dat deze mensen spraken rolden de tranen over mijn wangen.

5 mei 2020

Lees meer

De RendierMoeder, een oud midwintersymbool (Ho-Ho-HoOoOoO)

Kerstmis lijkt een christelijk feest te zijn. Een moment waarop we kerstlampjes in onze kerstboom hangen, omdat het zo donker is, en als symbool voor het licht dat snel weer terugkomt. Na 21 december beginnen de dagen weer langer te worden. Maar wist je dat de slee van de kerstman, die aan de hemel vliegt, ook gebaseerd was op een oude mythologie?

1 januari 2021

Lees meer

Zorg dragen voor je eigen ecosysteem, jouw plekje op aarde

'Ze' zeggen dat wij volwassenen het met zijn allen verknallen, en misschien is dat ook wel zo. Maar vaak zien we niet echt wat we kunnen doen, zelf, in onze eigen omgeving. We zijn die reflexen kwijt omdat we nooit op die manier naar de natuur hebben leren kijken. Toch maken wijzelf in ons eigen leven het grote verschil. Hoe dan? Misschien doe je er al heel wat van.

8 september 2021

Lees meer

Gaslighting : manipulatie door narcisten

Gaslighting is een engelse term die verwijst naar het spelen van mindgames waardoor de ander het gevoel krijgt dat hij gek is. Het is een vorm van psychische manipulatie die wordt toegepast door psychopaten, sociopaten en narcisten.

11 januari 2022

Lees meer

Help, mijn kind wordt gepest

Het gebeurde vroeger en het gebeurt nu nog steeds, het gebeurt tussen kinderen, jongeren maar ook tussen volwassenen... pesten is van alle tijden en van alle leeftijden. Dit blogje leert je pesten beter doorvoelen om effectiever te kunnen ingrijpen.

10 mei 2020

Lees meer

Krijgerschap : een tool voor zelfsturing

Ik geef al jaren les in krijgerschap. De reden om deze cursussen te geven is niet dat ik het stoer vind om mezelf origineel wil voelen. De e n o r m e drive om deze trainingen te blijven geven, is er gekomen nadat ik met die tools en inzichten wonderlijke dingen heb zien gebeuren bij mensen die zelfs na één cursusreeks in hun daadkracht en centrum kwamen,

22 april 2021

Lees meer

Altijd maar doorgaan of duurzaam groeien : ondernemers en de cycli van de natuur

Deze foto zegt het dus helemaal voor mij! Als Magnolia na een uitgebreide lentebloei een tweede keer in de herfst gaat bloeien, is er iets mis. Want je kunt niet het hele jaar door in bloei staan. Alles in deze wereld kent een cyclus van ontstaan, groei, bloei en verdwijnen.

12 augustus 2021

Lees meer

Vasthouden aan destructieve of liefdeloze relaties

Aan de Belgische Kust hadden mijn dochter Tara en ik ons na een strandwandeling neergeplant aan de achterkant van de strandhuisjes, uit de wind, in de zon. Dit omdat onze broekspijpen naar goede gewoonte TOCH nat waren omdat we ze niet ver genoeg hadden opgerold. De jongens zaten een beetje verderop, Tara ging meteen haar net gemaakte foto's onderzoeken. En ik had dus tijd om te genieten van het zonnetje en van wat er allemaal voor me en rond me gebeurde.

1 augustus 2020

Lees meer

Waarom je als coach of energetisch werker een stabiele basis nodig hebt

Wanneer je als coach of energetisch therapeut werkt, heb je vast en zeker je eigen technieken ontwikkeld om dicht bij jezelf te zijn en te blijven. De veilige thuis die je bij je gezin hebt, de grondingstechnieken die je doorheen yoga of sport hebt ontwikkeld, jouw eigen momenten in de natuur.

17 juli 2020

Lees meer

Een tool om uit heftige emoties te raken

In dit blogje leg ik je een kleine meditatieve tekentechniek uit die je kan helpen om je gedachten te ordenenen en je gevoelens te kalmeren. Je hebt niet meer nodig dan een blad papier!

9 juni 2020

Lees meer

Positief in het leven staan : vloeken en zegenen!

Positief in het leven staan, sinds de film 'The Secret' doet iedereen aan focus en positief denken. De zoeker die ik ben, is altijd op zoek naar 'juistheid'. En mijn nekhaar staat overeind als ik op facebook alle zeemzoete, opgeblazen berichten zie. Want het leven is niet alleen rozegeur en maneschijn !

3 juni 2020

Lees meer

De Wilde vrouw en de Wildeman. Hoe vrij ben je nu echt?

Vaak word er gesproken over ‘wilde vrouwen’ of de ‘wildeman’, men spreekt over ‘wilden’ als men over ‘onbeschaafde’ mensen spreekt. Wild wordt ook sexueel getint gebruikt, met de betekenis ‘ongeremd’. Maar het wilde zijn waar deze blog over gaat, is nog veel m e e r. Wanneer ik naar jouw graad van w i l d h e i d vraag, vraag ik in hoeverre jij belemmerd wordt door ‘moeten’. M o e t e n… in al zijn vormen!  

15 mei 2020

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Een blog over de eerste Lockdown in maart 2020, met een beschouwing over eenzaamheid of verbondenheid. Vaccins waren er op dat moment nog niet, alleen veel angst en boosheid.

1 april 2020

Lees meer

Niksdoen is gezond

Lummelen, niksdoen, het wordt schandelijk onderschat! In het niksdoen kunnen je hersenen overgaan in een andere modus. De creatieve, niet-gerichte modus. En die heb je voor sommige zaken ECHT nodig!

8 maart 2020

Lees meer

De kracht van Hooggevoeligheid : Tonal en Nagual in balans

Hooggevoeligheid is een omstreden begrip. De één wil er een label van maken, alsof het een handicap is. De ander maakt kleurrijke schilderijen of muziek, of is een goede DJ met zijn fijne zintuigen en zijn originaliteit. En misschien, heel misschien, is het gewoon wat het is : een manier van zijn!

1 februari 2020

Lees meer

Van Pechvogel naar Geluksvogel in 10 stappen

Ik dacht het vroeger ook, dat ik een p e c h v o g e l was, maar de laatste jaren heb ik begrepen dat alle dingen die ik heb meegemaakt, van mij een sterke vrouw maken, die van aanpakken weet en niet bij de pakken blijft zitten. Mensen kennen me zo, maar dat heb ik geleerd en dat kan jij ook!

5 januari 2020

Lees meer

Bezield Pitchen, hoe doe je dat?

Jezelf kort en krachtig aan enkele mensen of een publiek voorstellen, heet 'p i t c h e n'. Veel ondernemers zijn er een beetje bang voor. Hier is een manier om te pitchen die fris, energiek en prikkelend is voor je publiek!

10 december 2019

Lees meer

Negatieve emoties als Brandstof voor verandering

We zijn allemaal wel eens boos of gefrustreerd. Maar we gaan er allemaal op een andere manier mee om. De één gaat elke met een slecht humeur naar zijn werk en de ander doet alsof er niks aan de hand is! Nochthans zijn je emoties belangrijk om te voelen omdat ze een belangrijk signaal zijn.

3 september 2019

Lees meer

Neuroplasticiteit : je kunt alles leren

Kun je alles leren? Kan iedereen alles leren? Eigenlijk wel. Als je alleen maar begrijpt dat elk begin moeilijk is en oefening echt kunst baart. De voorwaarde hiervoor is dat je door de handeling te doen, de nodige hersenwijzigingen doet.

19 oktober 2019

Lees meer

Hoe je meer stabiliteit kan vinden

Hoe veranker jij jezelf? Of met andere woorden : waarop baseer jij jezelf voor het maken van de keuzes in jouw leven? Baseer jij jezelf op mensen in je directe omgeving doen, zoals bijvoorbeeld je familie of je vriendenkring? Of ga je de antwoorden in jezelf zoeken?

22 november 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x