12 april 2023

Je energie resetten : 8 tips voor healers en coachen

Alle hooggevoelige mensen hebben er last van, van energie van andere die op je blijft plakken, maar niet alle hooggevoelige mensen werken met het energieveld van andere mensen. Deze tips uit het spiritueel krijgerschap werken zowel voor jou als je hooggevoelig bent en je bent overprikkeld, als voor plakkende energie vanuit een persoonlijke sessie met een cliënt.

  1. Energie blijft niet ‘plakken’. Energie is vibratie. Wanneer je je niet zo goed bewust bent van je eigen energie of je eigen essentie, kan je ongemerkt gaan meetrillen in de energie waar je naar kijkt, waar je over spreekt, waar je naar luistert, de energie van een ruimte, of de energie van een groep mensen. De meeste hooggevoelige mensen hebben in hun jeugd niet geleerd om zichzelf te voelen en hun energieveld te voelen. Niet omdat iemand hen iets verkeerd wilde doen, maar omdat hun ouders zich niet bewust waren van het feit dat er iets meer was dan wat je kon zien. Wees je bewust van jouw verbinding met andere energievelden.
  2. Jouw bronenergie leer je kennen door veel alleen te zijn. Door je goed te voelen in je eigen vel. Door te leren over wie je bent, wat je levenspad is, wat je kwaliteiten en zwakke kanten zijn. Jouw bronenergie is waar je naar terugkeert als je stopt met een sessie, een gesprek of als je weggaat uit een groep mensen, een activiteit, of wanneer je stopt met naar muziek te luisteren of een film te kijken. Neem de tijd om je bronenergie te leren kennen.
  3. Gevoeligheid is verbonden met je etherisch lichaam. Wanneer je zwaartepunt altijd of door omstandigheden in je emotioneel lichaam ligt, ben je gevoeliger voor overstroom van emoties. Tijdens een healing-, coaching- of therapiesessie ben je best in je hart verankerd en niet in medelijden. Spaceholding is de juiste term voor de juiste energetische houding in elke vorm van begeleiding. Dat is een harthouding die de andere de ruimte geeft om stress en emoties te ontladen en inzichten te krijgen, maar waarin ruimte wordt gecreëerd om vanuit deze gevoelens terug te keren naar het eigen hart.
  4. Het afschermen van het etherisch lichaam in groepen gebeurt door het activeren van de eerste eivorm in de aura, het vitaal lichaam. Hiervoor kan je met het element vuur werken of de technieken van spiritueel krijgerschap gebruiken. Wanneer je hieraan gewoon wordt, heb je minder last van invloeden van buitenaf.
  5. Een persoonlijke band met iemand maken, zet een buis open naar een voortdurende uitwisseling. Een tegenwoordig zeer bekende manier om deze band constant open te houden is het volgen van iemands social media of het chatten. Hierdoor ben je met je aandacht soms de hele dag door met iemand verbonden, terwijl je op een hele andere plek bent. De capaciteit om in het hier en nu te zijn (zie mijn andere blog), vergroot de capaciteit om vlot te resetten. Onbewust een persoonlijke band te behouden na de sessie, doe je door je eigen gedachten : je vraagt je af of je sessie goed is geweest, of je gooit jezelf bloemen toe over een goeie sessie.
  6. Zorg ervoor dat je in de juiste staat bent om een healing te geven of een coachingsessie, en ga ook weer terug naar je gewone manier van zijn na de sessie. Doe gewone dingen, de vaat doen of de was ophangen. Neem je tijd vooraleer je voortgaat met de volgende taken van de dag. Computerwerk of telefoon bekijken, is voor iets later, als je weer in je eigen persoonlijke energieveld bent. Als je hier beter in wordt, kan je dat wel meteen nadien doen, omdat je je meer bewust wordt van je eigen frequentie en de mate van reset die al gebeurd is. De mate waarin je blij bent met jezelf bepaald ook of je makkelijk terug naar jezelf gaat. Zelfrespect
  7. De kittens gaven mij een tijd geleden goed aan wanneer ik nog niet in mijn eigen energieveld was : ze keken rond me, en naar het plafond, exact zoals ikzelf in het energieveld van een klant kijk. Laat de sessie in jouw praktijkruimte, verlucht er voor de volgende klant komt, en blijf er niet in. Ga buiten of in een andere ruimte en geef jezelf de tijd om weer te gronden in je eigen lichaam. Laat de dingen die je energieveld verlaten langsdrijven en wegdrijven, zonder ze opnieuw vast te nemen met je gedachten of je gevoelens. Het komt nog een keer voorbij omdat je het achter je laat, en niet omdat je er iets mee moet doen. Wees met zee concrete dingen bezig om te kunnen gronden. Richt je aandacht op het nu-moment en het volgende moment, maar kijk niet over je schouder.
  8. Als je het lastig hebt met een verhaal, steek dan een kaarsje aan voor de persoon in je praktijk maar laat het persoonlijk los. Als persoon kan je iemand toch niet helpen. Je klant geneest zichzelf door jouw spaceholding. Je kan ook visualiseren hoe de klant langzaam op afstand komt te staan met zijn energieveld of een beetje salie branden voor energetische reiniging. In de frisse lucht zijn, een stevige vuurademhaling of een koude douche helpen ook. Maar eigenlijk gebeurt dit vanzelf. Het vraagt gewoon even tijd. Jij bent immers graag bij jezelf. Waak erover dat je ook nog graag jezelf bent, naast healer of coach.                        
Je energie resetten : 8 tips voor healers en coachen

Elfenkrijgers en natuurtempels

In de loop van de tijden zijn er altijd wezens uit verschillende dimensies mee op aarde geïncarneerd. Ze kwamen om ons te helpen door moeilijke tijden heen te gaan. Tibetaanse wijzen zoals de Karmapa bijvoorbeeld, incarneren vele malen opnieuw. Maar ook engelen of wezens uit andere sterrenstelsels.

25 april 2023

Lees meer

Creativiteit : 10 minitips om het magische tegengif voor angst te leren gebruiken

Er zijn veel gevoelens momenteel. Gevoelens over thuiszitten, gevoelens over gevangenschap, gevoelens over heropstarten, gevoelens over familieleden die in de zorg werken, gevoelens van rouw en verlies, en vooral : veel angst. Creativiteit is één van de manieren om je emoties in beweging te brengen.

16 juni 2021

Lees meer

Iedereen kan toveren : 4 magische dingen die jij ook doet

Heksen en tovenaars bestaan niet alleen in tekenfilms! Meer nog : ook jij tovert een beetje van tijd tot tijd! Want de volgende 4 dingen die we allemaal wel eens. Toch stammen zij van oude gebruiken, met een magische werking!

22 november 2021

Lees meer

Transformatie : next level gaan

Je kent het wel : situaties keren terug in je leven, ook al denk je dat je eraan voorbij bent. En dan gebeurt weer hetzelfde met andere mensen of in een andere job! Dat gaat zo bij bv. partnerkeuze, maar ook met geldproblemen bv, of de manier waarop je op je werk wordt behandeld!

14 april 2021

Lees meer

Levensnoodzakelijkheid van contact

We merken het allemaal : de redding uit de nood loopt vertraging op (het vaccin) . De uitzichtloosheid is moordend, en het gemis gaat stilletjes over in ‘het nieuwe normaal’. Maar wat als wat we missen zo nodig is voor onze gezondheid?

17 september 2021

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Vanochtend kwam ik een reportage tegen van Terzake, waar een Italiaanse journalist samen met een arts van IC in zijn ziekenhuis een rondleiding kreeg. De verhalen van de verpleegsters, de ontmoediging van de dokter, … op het moment dat deze mensen spraken rolden de tranen over mijn wangen.

5 mei 2020

Lees meer

De RendierMoeder, een oud midwintersymbool (Ho-Ho-HoOoOoO)

Kerstmis lijkt een christelijk feest te zijn. Een moment waarop we kerstlampjes in onze kerstboom hangen, omdat het zo donker is, en als symbool voor het licht dat snel weer terugkomt. Na 21 december beginnen de dagen weer langer te worden. Maar wist je dat de slee van de kerstman, die aan de hemel vliegt, ook gebaseerd was op een oude mythologie?

1 januari 2021

Lees meer

10 weetjes over geld

Geld is een thema waar mensen niet graag over praten. Toch leven we in een wereld die draait om geld, en wel op een manier dat iedereen verplicht is om er te hebben. Geld staat dus voor overleven en bepaalt heel veel zaken, maar is wel een taboe-onderwerp.

2 februari 2021

Lees meer

Zorg dragen voor je eigen ecosysteem, jouw plekje op aarde

'Ze' zeggen dat wij volwassenen het met zijn allen verknallen, en misschien is dat ook wel zo. Maar vaak zien we niet echt wat we kunnen doen, zelf, in onze eigen omgeving. We zijn die reflexen kwijt omdat we nooit op die manier naar de natuur hebben leren kijken. Toch maken wijzelf in ons eigen leven het grote verschil. Hoe dan? Misschien doe je er al heel wat van.

8 september 2021

Lees meer

Gaslighting : manipulatie door narcisten

Gaslighting is een engelse term die verwijst naar het spelen van mindgames waardoor de ander het gevoel krijgt dat hij gek is. Het is een vorm van psychische manipulatie die wordt toegepast door psychopaten, sociopaten en narcisten.

11 januari 2022

Lees meer

Help, mijn kind wordt gepest

Het gebeurde vroeger en het gebeurt nu nog steeds, het gebeurt tussen kinderen, jongeren maar ook tussen volwassenen... pesten is van alle tijden en van alle leeftijden. Dit blogje leert je pesten beter doorvoelen om effectiever te kunnen ingrijpen.

10 mei 2020

Lees meer

Krijgerschap : een tool voor zelfsturing

Ik geef al jaren les in krijgerschap. De reden om deze cursussen te geven is niet dat ik het stoer vind om mezelf origineel wil voelen. De e n o r m e drive om deze trainingen te blijven geven, is er gekomen nadat ik met die tools en inzichten wonderlijke dingen heb zien gebeuren bij mensen die zelfs na één cursusreeks in hun daadkracht en centrum kwamen,

22 april 2021

Lees meer

Altijd maar doorgaan of duurzaam groeien : ondernemers en de cycli van de natuur

Deze foto zegt het dus helemaal voor mij! Als Magnolia na een uitgebreide lentebloei een tweede keer in de herfst gaat bloeien, is er iets mis. Want je kunt niet het hele jaar door in bloei staan. Alles in deze wereld kent een cyclus van ontstaan, groei, bloei en verdwijnen.

12 augustus 2021

Lees meer

Vasthouden aan destructieve of liefdeloze relaties

Aan de Belgische Kust hadden mijn dochter Tara en ik ons na een strandwandeling neergeplant aan de achterkant van de strandhuisjes, uit de wind, in de zon. Dit omdat onze broekspijpen naar goede gewoonte TOCH nat waren omdat we ze niet ver genoeg hadden opgerold. De jongens zaten een beetje verderop, Tara ging meteen haar net gemaakte foto's onderzoeken. En ik had dus tijd om te genieten van het zonnetje en van wat er allemaal voor me en rond me gebeurde.

1 augustus 2020

Lees meer

Waarom je als coach of energetisch werker een stabiele basis nodig hebt

Wanneer je als coach of energetisch therapeut werkt, heb je vast en zeker je eigen technieken ontwikkeld om dicht bij jezelf te zijn en te blijven. De veilige thuis die je bij je gezin hebt, de grondingstechnieken die je doorheen yoga of sport hebt ontwikkeld, jouw eigen momenten in de natuur.

17 juli 2020

Lees meer

Een tool om uit heftige emoties te raken

In dit blogje leg ik je een kleine meditatieve tekentechniek uit die je kan helpen om je gedachten te ordenenen en je gevoelens te kalmeren. Je hebt niet meer nodig dan een blad papier!

9 juni 2020

Lees meer

Positief in het leven staan : vloeken en zegenen!

Positief in het leven staan, sinds de film 'The Secret' doet iedereen aan focus en positief denken. De zoeker die ik ben, is altijd op zoek naar 'juistheid'. En mijn nekhaar staat overeind als ik op facebook alle zeemzoete, opgeblazen berichten zie. Want het leven is niet alleen rozegeur en maneschijn !

3 juni 2020

Lees meer

De Wilde vrouw en de Wildeman. Hoe vrij ben je nu echt?

Vaak word er gesproken over ‘wilde vrouwen’ of de ‘wildeman’, men spreekt over ‘wilden’ als men over ‘onbeschaafde’ mensen spreekt. Wild wordt ook sexueel getint gebruikt, met de betekenis ‘ongeremd’. Maar het wilde zijn waar deze blog over gaat, is nog veel m e e r. Wanneer ik naar jouw graad van w i l d h e i d vraag, vraag ik in hoeverre jij belemmerd wordt door ‘moeten’. M o e t e n… in al zijn vormen!  

15 mei 2020

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Een blog over de eerste Lockdown in maart 2020, met een beschouwing over eenzaamheid of verbondenheid. Vaccins waren er op dat moment nog niet, alleen veel angst en boosheid.

1 april 2020

Lees meer

Niksdoen is gezond

Lummelen, niksdoen, het wordt schandelijk onderschat! In het niksdoen kunnen je hersenen overgaan in een andere modus. De creatieve, niet-gerichte modus. En die heb je voor sommige zaken ECHT nodig!

8 maart 2020

Lees meer

De kracht van Hooggevoeligheid : Tonal en Nagual in balans

Hooggevoeligheid is een omstreden begrip. De één wil er een label van maken, alsof het een handicap is. De ander maakt kleurrijke schilderijen of muziek, of is een goede DJ met zijn fijne zintuigen en zijn originaliteit. En misschien, heel misschien, is het gewoon wat het is : een manier van zijn!

1 februari 2020

Lees meer

Van Pechvogel naar Geluksvogel in 10 stappen

Ik dacht het vroeger ook, dat ik een p e c h v o g e l was, maar de laatste jaren heb ik begrepen dat alle dingen die ik heb meegemaakt, van mij een sterke vrouw maken, die van aanpakken weet en niet bij de pakken blijft zitten. Mensen kennen me zo, maar dat heb ik geleerd en dat kan jij ook!

5 januari 2020

Lees meer

Bezield Pitchen, hoe doe je dat?

Jezelf kort en krachtig aan enkele mensen of een publiek voorstellen, heet 'p i t c h e n'. Veel ondernemers zijn er een beetje bang voor. Hier is een manier om te pitchen die fris, energiek en prikkelend is voor je publiek!

10 december 2019

Lees meer

Negatieve emoties als Brandstof voor verandering

We zijn allemaal wel eens boos of gefrustreerd. Maar we gaan er allemaal op een andere manier mee om. De één gaat elke met een slecht humeur naar zijn werk en de ander doet alsof er niks aan de hand is! Nochthans zijn je emoties belangrijk om te voelen omdat ze een belangrijk signaal zijn.

3 september 2019

Lees meer

Neuroplasticiteit : je kunt alles leren

Kun je alles leren? Kan iedereen alles leren? Eigenlijk wel. Als je alleen maar begrijpt dat elk begin moeilijk is en oefening echt kunst baart. De voorwaarde hiervoor is dat je door de handeling te doen, de nodige hersenwijzigingen doet.

19 oktober 2019

Lees meer

Hoe je meer stabiliteit kan vinden

Hoe veranker jij jezelf? Of met andere woorden : waarop baseer jij jezelf voor het maken van de keuzes in jouw leven? Baseer jij jezelf op mensen in je directe omgeving doen, zoals bijvoorbeeld je familie of je vriendenkring? Of ga je de antwoorden in jezelf zoeken?

22 november 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x