5 januari 2020

Van Pechvogel naar Geluksvogel in 10 stappen

Ik dacht het vroeger ook, dat ik een p e c h v o g e l was, maar de laatste jaren heb ik begrepen dat alle dingen die ik heb meegemaakt, van mij een sterke vrouw maken, die van aanpakken weet en zeker niet bij de pakken blijft zitten. Mensen kennen me intussen zo, maar dat heb ik geleerd in de loop van de jaren. Vroeger kon ik wel denken dat iedereen en alles tegen me was!
Deze 10 stappen leren jou ook hoe je jezelf van een regelrechte P E C H vogel maakt tot die stralende geluksvogel, die je zo graag wil zijn!

1. De manier waarop jij de dingen begrijpt die met je gebeuren, veroorzaakt een hele rijemoties, die er dan voor zorgen hoe jij reageert op elke vervelende situatie. Observeer je eigen reactie wanneer er zich een onverwachte situatie voordoet.

2. Weet dat iedereen vervelende dingen meemaakt, alleen gebeurt dat bij iedereen op andere momenten en in andere levensgebieden bijvoorbeeld. Lijden en moeilijkheden maken deel uit van het leven, het is gewoon niet a l t i j d rozegeur en maneschijn. De reden daarvoor is dat we groeien uit moeilijkheden. We komen er sterker uit. Een boom die in de wind staat aan de rand van de klif, heeft veel harder hout, dan een boom die beschermd staat in het midden van het bos. Wij zien alleen niet altijd wanneer anderen moeilijke situaties meemaken. Vooral niet wanneer media als facebook mensen de mogelijkheid geven om er een perfect leven in voor te spiegelen aan de buitenwereld.


3. Accepteer dat het leven vol onverwachte wendingen zit. Zoals de bijzonder treffende quote het zegt : 'Life is what happens while you're busy making other plans' - leven gebeurt wanneer jij andere dingen aan het plannen bent. Probeer te surfen op de golven van het leven, in de plaats van het water proberen te sturen.

4. Bekijk het leven op een andere manier. Jij stippelt je route van je intentie A naar het resultaat B helemaal uit tot in de puntjes. Maar misschien heeft het leven iets heel anders met je voor, en brengt je op een onverwachte manier sneller tot een andere resultaat dan B, waar je nog blijer mee bent! Ook wanneer het gaat om grootse levensveranderingen : een job die je verliest, een partner die weggaat, een verhuizing.... Je weet nooit wat er om de hoek op je wacht!

5. Maak van het probleem de bedoeling. Je accepteert het als een integraal deel van het pad, en zo kan je in je positieve stroom blijven. Een overstroming van een slaapkamer wordt een remake op kosten van de verzekering, een kleine aanrijding een splinternieuwe bumper, geen tafeltje vrij in het restaurant een kans op een verbazingwekkende ontmoeting.

6. De positieve vibes waarmee je een plotselinge wijziging in de planning accepteert, zorgen ervoor dat je op de golven van veranderende situaties verdersurft. Een probleem oplossen vraagt energie en een zienswijze om iets als een probleem te zien. Pas je handelswijze aan en maak een nieuwe route naar hetzelfde of een beter doel. Over het algemeen creeert een positievere levenshouding een geluksvogelperspectief, je zegt daarmee 'ja' tegen het leven zelf en kan het ook aan, in heel zijn hobbeligheid!


7. Leef met realistische verwachtingen : geef de stroom der dingen de ruimte om zich te ontvouwen. Zo geef je aan het universum massa's mogelijkheden om je naar je doel te brengen. Als je het leven geen ruimte geeft, werk je jezelf altijd in 'problemen'. Je creert ze zelf door je spelregels te streng te maken. Stel je verwachtingen bij, naar partners, naar kinderen, naar collega's.

8. Probeer niet met je hoofd alles te bepalen. Wanneer je met twee voeten je eigen pad loopt, komen je behoeften steeds meer op dezelfde lijn te liggen als je levensbestemming. Maar zolang je dat nog niet doet, kunnen je behoeften haaks op je groeikansen liggen. Accepteer dan het leven met open handen en open hart, en groei zo dichter naar jezelf toe! En groei naar je geluk toe, want aan het eind kan je toch enkel gelukkig zijn als je je levensbestemming vervult!

9. Op het pad van P e c h v o g e l naar G e l u k s v o g e l liggen voor je waarschijnlijk nog vele 'verrassingen'. Accepteer heel consequent elke verrassing, zodat je sneller in de geluksvogelvibes terechtkomt. Laat geen groeikansen liggen!

10. Wees dankbaar. Dankbaarheid is het omarmen van de dingen die je geschonken worden. Dankbaarheid is één van de bouwstenen van een gelukkig leven. De blijdschap om de geschenken die het leven je geeft, doet het aantal geschenken groeien! Te vaak nog denken mensen met een negatieve levenshouding dat het maar normaal is dat de dingen gaat zoals zij willen. En is er negativiteit wanneer de dingen dan 'mis' gaan. Het is net andersom. Dankbaarheid cultiveren brengt nog meer geschenken voor jou toe.

En er is nog een extra tip! Niet alles is wat het lijkt... ieder mens loopt een uniek pad, levert zijn eigen originele strijd met het leven, die jij als buitenstaander niet kent. Jouw interpretatie van het gedrag van anderen is misschien niet helemaal correct! Er is een boek over wiebelen en friemelen van Carmen Lamp en Monique Thoonsen. Zij vertellen over kinderen die spontaan gaan bewegen omdat ze te weinig prikkels krijgen in de klas, en kinderen die net hun capuchon gaan over hun hoofd trekken omdat ze teveel prikkels binnenkrijgen. Dit zijn spontane acties van kinderen die graag zichzelf zodanig corrigeren op prikkelniveau dat ze wel kunnen meevolgen. Hoeveel leerkrachten interpreteren dit juist en geven een juiste reactie op deze beweging? Bitter weinig.

Dus let op voor je eigen gedachten voor je onnodige bochten neemt omdat je iemand niet vertrouwt. Misschien zit je er wel compleet naast. En om dat te vermijden, pas je best de erg ouderwetse techniek toe van het 'vragen'. Zo kom je net iets dichter bij een juiste interpretatie van andermans bedoelingen!

En dan rest er mij niks anders dan je nog veel S U C C E S toe te wensen, bij jouw transformatie naar de G E L U K S V O G E L die je altijd al wou zijn!


Van Pechvogel naar Geluksvogel in 10 stappen

Eclips, en wat de zon op de Noordzee weerspiegelde

Ik lees en hoor heel veel over de eclips van vanavond. Over duisternis, over echt en nep, over hoge energieën, over je dromen waarmaken. Nuchter als ik ben, haal ik dan vaak mijn wenkbrouwen op : natuurverschijnselen en overgangen in onze evolutie zijn er niet om ons te helpen om ons persoonlijk gewin of ons ego te vergroten. Ze zijn er voor ons allemaal. Wat ik daarmee bedoel?

Lees meer

Je energie resetten : 8 tips voor healers en coachen

Ken je dat? Een healing of een coachingsessie geven, en merken dat je verdergegaan bent met je dag maar niet gemerkt hebt dat er energie aan je is blijven plakken? Deze tips uit het spiritueel krijgerschap werken zowel voor jou als je hooggevoelig bent en je bent overprikkeld, als voor plakkende energie vanuit een sessie met een cliënt.

12 april 2023

Lees meer

Elfenkrijgers en natuurtempels

In de loop van de tijden zijn er altijd wezens uit verschillende dimensies mee op aarde geïncarneerd. Ze kwamen om ons te helpen door moeilijke tijden heen te gaan. Tibetaanse wijzen zoals de Karmapa bijvoorbeeld, incarneren vele malen opnieuw. Maar ook engelen of wezens uit andere sterrenstelsels.

25 april 2023

Lees meer

Creativiteit : 10 minitips om het magische tegengif voor angst te leren gebruiken

Er zijn veel gevoelens momenteel. Gevoelens over thuiszitten, gevoelens over gevangenschap, gevoelens over heropstarten, gevoelens over familieleden die in de zorg werken, gevoelens van rouw en verlies, en vooral : veel angst. Creativiteit is één van de manieren om je emoties in beweging te brengen.

16 juni 2021

Lees meer

Iedereen kan toveren : 4 magische dingen die jij ook doet

Heksen en tovenaars bestaan niet alleen in tekenfilms! Meer nog : ook jij tovert een beetje van tijd tot tijd! Want de volgende 4 dingen die we allemaal wel eens. Toch stammen zij van oude gebruiken, met een magische werking!

22 november 2021

Lees meer

Transformatie : next level gaan

Je kent het wel : situaties keren terug in je leven, ook al denk je dat je eraan voorbij bent. En dan gebeurt weer hetzelfde met andere mensen of in een andere job! Dat gaat zo bij bv. partnerkeuze, maar ook met geldproblemen bv, of de manier waarop je op je werk wordt behandeld!

14 april 2021

Lees meer

Levensnoodzakelijkheid van contact

We merken het allemaal : de redding uit de nood loopt vertraging op (het vaccin) . De uitzichtloosheid is moordend, en het gemis gaat stilletjes over in ‘het nieuwe normaal’. Maar wat als wat we missen zo nodig is voor onze gezondheid?

17 september 2021

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Vanochtend kwam ik een reportage tegen van Terzake, waar een Italiaanse journalist samen met een arts van IC in zijn ziekenhuis een rondleiding kreeg. De verhalen van de verpleegsters, de ontmoediging van de dokter, … op het moment dat deze mensen spraken rolden de tranen over mijn wangen.

5 mei 2020

Lees meer

De RendierMoeder, een oud midwintersymbool (Ho-Ho-HoOoOoO)

Kerstmis lijkt een christelijk feest te zijn. Een moment waarop we kerstlampjes in onze kerstboom hangen, omdat het zo donker is, en als symbool voor het licht dat snel weer terugkomt. Na 21 december beginnen de dagen weer langer te worden. Maar wist je dat de slee van de kerstman, die aan de hemel vliegt, ook gebaseerd was op een oude mythologie?

1 januari 2021

Lees meer

10 weetjes over geld

Geld is een thema waar mensen niet graag over praten. Toch leven we in een wereld die draait om geld, en wel op een manier dat iedereen verplicht is om er te hebben. Geld staat dus voor overleven en bepaalt heel veel zaken, maar is wel een taboe-onderwerp.

2 februari 2021

Lees meer

Zorg dragen voor je eigen ecosysteem, jouw plekje op aarde

'Ze' zeggen dat wij volwassenen het met zijn allen verknallen, en misschien is dat ook wel zo. Maar vaak zien we niet echt wat we kunnen doen, zelf, in onze eigen omgeving. We zijn die reflexen kwijt omdat we nooit op die manier naar de natuur hebben leren kijken. Toch maken wijzelf in ons eigen leven het grote verschil. Hoe dan? Misschien doe je er al heel wat van.

8 september 2021

Lees meer

Gaslighting : manipulatie door narcisten

Gaslighting is een engelse term die verwijst naar het spelen van mindgames waardoor de ander het gevoel krijgt dat hij gek is. Het is een vorm van psychische manipulatie die wordt toegepast door psychopaten, sociopaten en narcisten.

11 januari 2022

Lees meer

Help, mijn kind wordt gepest

Het gebeurde vroeger en het gebeurt nu nog steeds, het gebeurt tussen kinderen, jongeren maar ook tussen volwassenen... pesten is van alle tijden en van alle leeftijden. Dit blogje leert je pesten beter doorvoelen om effectiever te kunnen ingrijpen.

10 mei 2020

Lees meer

Krijgerschap : een tool voor zelfsturing

Ik geef al jaren les in krijgerschap. De reden om deze cursussen te geven is niet dat ik het stoer vind om mezelf origineel wil voelen. De e n o r m e drive om deze trainingen te blijven geven, is er gekomen nadat ik met die tools en inzichten wonderlijke dingen heb zien gebeuren bij mensen die zelfs na één cursusreeks in hun daadkracht en centrum kwamen,

22 april 2021

Lees meer

Altijd maar doorgaan of duurzaam groeien : ondernemers en de cycli van de natuur

Deze foto zegt het dus helemaal voor mij! Als Magnolia na een uitgebreide lentebloei een tweede keer in de herfst gaat bloeien, is er iets mis. Want je kunt niet het hele jaar door in bloei staan. Alles in deze wereld kent een cyclus van ontstaan, groei, bloei en verdwijnen.

12 augustus 2021

Lees meer

Vasthouden aan destructieve of liefdeloze relaties

Aan de Belgische Kust hadden mijn dochter Tara en ik ons na een strandwandeling neergeplant aan de achterkant van de strandhuisjes, uit de wind, in de zon. Dit omdat onze broekspijpen naar goede gewoonte TOCH nat waren omdat we ze niet ver genoeg hadden opgerold. De jongens zaten een beetje verderop, Tara ging meteen haar net gemaakte foto's onderzoeken. En ik had dus tijd om te genieten van het zonnetje en van wat er allemaal voor me en rond me gebeurde.

1 augustus 2020

Lees meer

Waarom je als coach of energetisch werker een stabiele basis nodig hebt

Wanneer je als coach of energetisch therapeut werkt, heb je vast en zeker je eigen technieken ontwikkeld om dicht bij jezelf te zijn en te blijven. De veilige thuis die je bij je gezin hebt, de grondingstechnieken die je doorheen yoga of sport hebt ontwikkeld, jouw eigen momenten in de natuur.

17 juli 2020

Lees meer

Een tool om uit heftige emoties te raken

In dit blogje leg ik je een kleine meditatieve tekentechniek uit die je kan helpen om je gedachten te ordenenen en je gevoelens te kalmeren. Je hebt niet meer nodig dan een blad papier!

9 juni 2020

Lees meer

Positief in het leven staan : vloeken en zegenen!

Positief in het leven staan, sinds de film 'The Secret' doet iedereen aan focus en positief denken. De zoeker die ik ben, is altijd op zoek naar 'juistheid'. En mijn nekhaar staat overeind als ik op facebook alle zeemzoete, opgeblazen berichten zie. Want het leven is niet alleen rozegeur en maneschijn !

3 juni 2020

Lees meer

De Wilde vrouw en de Wildeman. Hoe vrij ben je nu echt?

Vaak word er gesproken over ‘wilde vrouwen’ of de ‘wildeman’, men spreekt over ‘wilden’ als men over ‘onbeschaafde’ mensen spreekt. Wild wordt ook sexueel getint gebruikt, met de betekenis ‘ongeremd’. Maar het wilde zijn waar deze blog over gaat, is nog veel m e e r. Wanneer ik naar jouw graad van w i l d h e i d vraag, vraag ik in hoeverre jij belemmerd wordt door ‘moeten’. M o e t e n… in al zijn vormen!  

15 mei 2020

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Een blog over de eerste Lockdown in maart 2020, met een beschouwing over eenzaamheid of verbondenheid. Vaccins waren er op dat moment nog niet, alleen veel angst en boosheid.

1 april 2020

Lees meer

Niksdoen is gezond

Lummelen, niksdoen, het wordt schandelijk onderschat! In het niksdoen kunnen je hersenen overgaan in een andere modus. De creatieve, niet-gerichte modus. En die heb je voor sommige zaken ECHT nodig!

8 maart 2020

Lees meer

De kracht van Hooggevoeligheid : Tonal en Nagual in balans

Hooggevoeligheid is een omstreden begrip. De één wil er een label van maken, alsof het een handicap is. De ander maakt kleurrijke schilderijen of muziek, of is een goede DJ met zijn fijne zintuigen en zijn originaliteit. En misschien, heel misschien, is het gewoon wat het is : een manier van zijn!

1 februari 2020

Lees meer

Bezield Pitchen, hoe doe je dat?

Jezelf kort en krachtig aan enkele mensen of een publiek voorstellen, heet 'p i t c h e n'. Veel ondernemers zijn er een beetje bang voor. Hier is een manier om te pitchen die fris, energiek en prikkelend is voor je publiek!

10 december 2019

Lees meer

Negatieve emoties als Brandstof voor verandering

We zijn allemaal wel eens boos of gefrustreerd. Maar we gaan er allemaal op een andere manier mee om. De één gaat elke met een slecht humeur naar zijn werk en de ander doet alsof er niks aan de hand is! Nochthans zijn je emoties belangrijk om te voelen omdat ze een belangrijk signaal zijn.

3 september 2019

Lees meer

Neuroplasticiteit : je kunt alles leren

Kun je alles leren? Kan iedereen alles leren? Eigenlijk wel. Als je alleen maar begrijpt dat elk begin moeilijk is en oefening echt kunst baart. De voorwaarde hiervoor is dat je door de handeling te doen, de nodige hersenwijzigingen doet.

19 oktober 2019

Lees meer

Hoe je meer stabiliteit kan vinden

Hoe veranker jij jezelf? Of met andere woorden : waarop baseer jij jezelf voor het maken van de keuzes in jouw leven? Baseer jij jezelf op mensen in je directe omgeving doen, zoals bijvoorbeeld je familie of je vriendenkring? Of ga je de antwoorden in jezelf zoeken?

22 november 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x