22 april 2021

Krijgerschap : een tool voor zelfsturing

'Oh, geef jij ook krijgskunst? Zoals Karate ofzo?' Het wordt me vaak gevraagd en mensen vinden me wel stoer of origineel met deze extra feature. Maar de reden om deze cursussen te geven is niet dat ik het stoer vind om mezelf origineel wil voelen. De e n o r m e drive om deze trainingen te blijven geven, is er gekomen nadat ik met die tools en inzichten wonderlijke dingen heb zien gebeuren bij mensen die zelfs na één cursusreeks in hun daadkracht en centrum kwamen, bij hun missie uitkwamen, en enorme veranderingen in hun leven konden realiseren. Toch denken mensen dat krijgerschap niet voor hen is. Misschien omdat ze niet weten wat het eigenlijk is? Vandaar dit woordje uitleg in eenvoudige mensentaal!

Het beeld dat het beste toont wat innerlijk krijgerschap voor jou doet is het beeld van het paard en de kar. In dat beeld beslist de menner van het paard, de koetsier, waar de kar heen rijdt, hij bepaalt de juiste richting. De koetsier is in dit beeld de geest. Wanneer de geest helder en rustig is, gaat de kar dus de juiste richting uit. Het paard trekt het gewicht van de kar voort, en datgene wat ons mensen in beweging zet, is onze emotionele kracht. Dat weten we wel : wanneer we ergens enthousiast over zijn, gaan we bijna moeiteloos over tot de actie. Als de mens gedemotiveerd is, is er geen beweging in te krijgen! Zo werkt het ook echt. Een gezond, blij paard trekt de kar moeiteloos tot zijn bestemming. De kar dan in dit beeld, is het lichaam. Ook de kar moet in orde zijn en goed rijden. Er mogen geen labiele wielen onder staan, of de kar sneuvelt onderweg.

Het paard trekt het gewicht van de kar voort, en datgene wat ons mensen in beweging zet, is onze emotionele kracht. 

Dit is een universeel beeld, dat je op heel veel zaken kunt toepassen. Denk maar aan een burnout, waar het paard niet goed verzorgd is en ook niet blij, en de koetsier een foute richting heeft genomen. Dan probeert de kar zelf te rijden en is daar helemaal niet op gebouwd. Of denk maar aan een paard dat op hol geslagen is, en geen rekening houdt met de beslissingen van de koetsier. Dan eindigt de kar misschien op een plaats waar de koetsier nooit had willen zijn, en weet het paard veel, het is zijn taak niet om de weg te weten, enkel om zijn kracht te geven. Zijn paardenkracht. En letterlijk is het zo dat mensen die hun energieveld verzorgen, het trainen en leren besturen, veel meer Pk voor hun kar gespannen hebben, en ook een sterke koetsier nodig hebben om het paard te mennen.

Het brengt je bij de beste 'jij' die je kan zijn. De 'jij' die niet bang is om zijn leven te leven zoals altijd de bedoeling was. 

Wat je dan concreet in zo'n training in Krijgerschap doet? We maken de kar rijvaardig : door de specifieke bewegingen maken we je energiebanen open en je lichaam wordt energieker. We trainen ook het paard : je leert waar de verschillende krachtige emoties in je lichaam zetelen. En je leert bewegingen en ademhalingen om deze energiecentra te openen en te versterken. Je energiepeil wordt daardoor hoger. Maar een sterker paard heeft ook een stevigere menner nodig. Je leert ook de juiste energie in te zetten op het juiste moment en voor de juiste zaken, voor dingen die passen bij je levensbestemming. Je focus en onderscheidingsvermogen worden scherper.

De meer ervaren innerlijke krijger leert deze scherpere zintuigen en zijn krachtveld gebruiken om in een unieke interactie met de wereld te gaan, zoals heel mooi in de boeken van Carlos Castaneda beschreven. Hij durft over de grenzen het bekende te gaan zoeken naar de informatie die hij nodig heeft. Vanuit het onbekende neemt hij tekens, boodschappen, informatie mee, soms gedetailleerd, soms eerder globaal, die hij dan gebruikt om actief mee te werken aan het realiseren van zijn buitengewone levensbestemming. Het krijgerschap is dus ook een levenswijze.

In het spiritueel krijgerschap zoals ik het geef, werken we met verschillende tradities. Zo werken we bijvoorbeeld met de technieken van Siberische krijgskunst uit Boerjatië die onder het Sovjetregime (net zoals enige andere vorm van spiritualiteit) verboden waren. Een spirituele leider uit de oppositie tekende de bewegingen op die hij leerde bij de regionale bevolking daar. Het was zijn bedoeling om aan de Sovjetbevolking tools te geven om zichzelf te versterken en te transformeren en toegang te hebben tot esoterische wijsheid. Vrijheid van meningsuiting was er toen immers niet. Zo werden deze oude bewegingen om jezelf op te laden samengebracht voor de ‘moderne’ Sovjetburger, schrijft een onderzoeker aan de ‘Mendeleev University of Chemical Technology of Russia’.


De deelnemers aan de trainingen en workshops zijn mensen met hun eigen verhaal. Ze komen allemaal met hun eigen intentie naar de cursus. Concreet kan zo’n training nuttig zijn :

  • Als een manier om sneller en makkelijker door een periode van transformatie en verwarring te raken
  • Voor solopreneurs die nog op zoek zijn naar de onbevreesdheid om gewoon te doen wat hun gevoel zegt
  • Voor mensen die iets nieuws aan het opzetten zijn en in het creatieproces veel energie nodig hebben
  • Voor mensen die in een situatie van conflict, stalking, relatiebreuk zitten, om zich af te schermen voor de heftige energie die van de overzijde komt en door de grote verandering willen heen navigeren met hun hart als kompas
  • Voor energetische bescherming in het algemeen omdat je energieveld verdicht en versterkt
  • Om een dieper begrip te krijgen van wat je allemaal voelt als je hooggevoelig bent
  • Om kracht, assertiviteit en zelfvertrouwen op te bouwen of om je auraveld weer sterker te maken na ziekte of burnout
  • Als een megaboost voor je spirituele ontwikkeling
  • Om meer focus te krijgen of aan je fysieke en emotionele conditie te werken

Crows are not always available to give warning (Carlos Castaneda)

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden. Wanneer je het innerlijk krijgerschap als levenswijze neemt, neem je je leven bewust in handen. Deze levenswijze brengt je bij de beste 'jij' die je kan zijn. De 'jij' die niet bang is om zijn leven te leven zoals altijd de bedoeling was. Je ontwikkelt innerlijke kracht, die zich niet laat beteugelen. Zeker niet door de wereld buiten je, die je wacht wanneer je je ogen weer opent.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops. Er zijn regelmatig gratis introducties en dagworkshops. Ook voor bedrijven kan er op maat gewerkt worden met een mix van methodes vanuit de spirit van de krijger!

Krijgerschap : een tool voor zelfsturing

Je energie resetten : 8 tips voor healers en coachen

Ken je dat? Een healing of een coachingsessie geven, en merken dat je verdergegaan bent met je dag maar niet gemerkt hebt dat er energie aan je is blijven plakken? Deze tips uit het spiritueel krijgerschap werken zowel voor jou als je hooggevoelig bent en je bent overprikkeld, als voor plakkende energie vanuit een sessie met een cliënt.

12 april 2023

Lees meer

Elfenkrijgers en natuurtempels

In de loop van de tijden zijn er altijd wezens uit verschillende dimensies mee op aarde geïncarneerd. Ze kwamen om ons te helpen door moeilijke tijden heen te gaan. Tibetaanse wijzen zoals de Karmapa bijvoorbeeld, incarneren vele malen opnieuw. Maar ook engelen of wezens uit andere sterrenstelsels.

25 april 2023

Lees meer

Creativiteit : 10 minitips om het magische tegengif voor angst te leren gebruiken

Er zijn veel gevoelens momenteel. Gevoelens over thuiszitten, gevoelens over gevangenschap, gevoelens over heropstarten, gevoelens over familieleden die in de zorg werken, gevoelens van rouw en verlies, en vooral : veel angst. Creativiteit is één van de manieren om je emoties in beweging te brengen.

16 juni 2021

Lees meer

Iedereen kan toveren : 4 magische dingen die jij ook doet

Heksen en tovenaars bestaan niet alleen in tekenfilms! Meer nog : ook jij tovert een beetje van tijd tot tijd! Want de volgende 4 dingen die we allemaal wel eens. Toch stammen zij van oude gebruiken, met een magische werking!

22 november 2021

Lees meer

Transformatie : next level gaan

Je kent het wel : situaties keren terug in je leven, ook al denk je dat je eraan voorbij bent. En dan gebeurt weer hetzelfde met andere mensen of in een andere job! Dat gaat zo bij bv. partnerkeuze, maar ook met geldproblemen bv, of de manier waarop je op je werk wordt behandeld!

14 april 2021

Lees meer

Levensnoodzakelijkheid van contact

We merken het allemaal : de redding uit de nood loopt vertraging op (het vaccin) . De uitzichtloosheid is moordend, en het gemis gaat stilletjes over in ‘het nieuwe normaal’. Maar wat als wat we missen zo nodig is voor onze gezondheid?

17 september 2021

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Vanochtend kwam ik een reportage tegen van Terzake, waar een Italiaanse journalist samen met een arts van IC in zijn ziekenhuis een rondleiding kreeg. De verhalen van de verpleegsters, de ontmoediging van de dokter, … op het moment dat deze mensen spraken rolden de tranen over mijn wangen.

5 mei 2020

Lees meer

De RendierMoeder, een oud midwintersymbool (Ho-Ho-HoOoOoO)

Kerstmis lijkt een christelijk feest te zijn. Een moment waarop we kerstlampjes in onze kerstboom hangen, omdat het zo donker is, en als symbool voor het licht dat snel weer terugkomt. Na 21 december beginnen de dagen weer langer te worden. Maar wist je dat de slee van de kerstman, die aan de hemel vliegt, ook gebaseerd was op een oude mythologie?

1 januari 2021

Lees meer

10 weetjes over geld

Geld is een thema waar mensen niet graag over praten. Toch leven we in een wereld die draait om geld, en wel op een manier dat iedereen verplicht is om er te hebben. Geld staat dus voor overleven en bepaalt heel veel zaken, maar is wel een taboe-onderwerp.

2 februari 2021

Lees meer

Zorg dragen voor je eigen ecosysteem, jouw plekje op aarde

'Ze' zeggen dat wij volwassenen het met zijn allen verknallen, en misschien is dat ook wel zo. Maar vaak zien we niet echt wat we kunnen doen, zelf, in onze eigen omgeving. We zijn die reflexen kwijt omdat we nooit op die manier naar de natuur hebben leren kijken. Toch maken wijzelf in ons eigen leven het grote verschil. Hoe dan? Misschien doe je er al heel wat van.

8 september 2021

Lees meer

Gaslighting : manipulatie door narcisten

Gaslighting is een engelse term die verwijst naar het spelen van mindgames waardoor de ander het gevoel krijgt dat hij gek is. Het is een vorm van psychische manipulatie die wordt toegepast door psychopaten, sociopaten en narcisten.

11 januari 2022

Lees meer

Help, mijn kind wordt gepest

Het gebeurde vroeger en het gebeurt nu nog steeds, het gebeurt tussen kinderen, jongeren maar ook tussen volwassenen... pesten is van alle tijden en van alle leeftijden. Dit blogje leert je pesten beter doorvoelen om effectiever te kunnen ingrijpen.

10 mei 2020

Lees meer

Altijd maar doorgaan of duurzaam groeien : ondernemers en de cycli van de natuur

Deze foto zegt het dus helemaal voor mij! Als Magnolia na een uitgebreide lentebloei een tweede keer in de herfst gaat bloeien, is er iets mis. Want je kunt niet het hele jaar door in bloei staan. Alles in deze wereld kent een cyclus van ontstaan, groei, bloei en verdwijnen.

12 augustus 2021

Lees meer

Vasthouden aan destructieve of liefdeloze relaties

Aan de Belgische Kust hadden mijn dochter Tara en ik ons na een strandwandeling neergeplant aan de achterkant van de strandhuisjes, uit de wind, in de zon. Dit omdat onze broekspijpen naar goede gewoonte TOCH nat waren omdat we ze niet ver genoeg hadden opgerold. De jongens zaten een beetje verderop, Tara ging meteen haar net gemaakte foto's onderzoeken. En ik had dus tijd om te genieten van het zonnetje en van wat er allemaal voor me en rond me gebeurde.

1 augustus 2020

Lees meer

Waarom je als coach of energetisch werker een stabiele basis nodig hebt

Wanneer je als coach of energetisch therapeut werkt, heb je vast en zeker je eigen technieken ontwikkeld om dicht bij jezelf te zijn en te blijven. De veilige thuis die je bij je gezin hebt, de grondingstechnieken die je doorheen yoga of sport hebt ontwikkeld, jouw eigen momenten in de natuur.

17 juli 2020

Lees meer

Een tool om uit heftige emoties te raken

In dit blogje leg ik je een kleine meditatieve tekentechniek uit die je kan helpen om je gedachten te ordenenen en je gevoelens te kalmeren. Je hebt niet meer nodig dan een blad papier!

9 juni 2020

Lees meer

Positief in het leven staan : vloeken en zegenen!

Positief in het leven staan, sinds de film 'The Secret' doet iedereen aan focus en positief denken. De zoeker die ik ben, is altijd op zoek naar 'juistheid'. En mijn nekhaar staat overeind als ik op facebook alle zeemzoete, opgeblazen berichten zie. Want het leven is niet alleen rozegeur en maneschijn !

3 juni 2020

Lees meer

De Wilde vrouw en de Wildeman. Hoe vrij ben je nu echt?

Vaak word er gesproken over ‘wilde vrouwen’ of de ‘wildeman’, men spreekt over ‘wilden’ als men over ‘onbeschaafde’ mensen spreekt. Wild wordt ook sexueel getint gebruikt, met de betekenis ‘ongeremd’. Maar het wilde zijn waar deze blog over gaat, is nog veel m e e r. Wanneer ik naar jouw graad van w i l d h e i d vraag, vraag ik in hoeverre jij belemmerd wordt door ‘moeten’. M o e t e n… in al zijn vormen!  

15 mei 2020

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Een blog over de eerste Lockdown in maart 2020, met een beschouwing over eenzaamheid of verbondenheid. Vaccins waren er op dat moment nog niet, alleen veel angst en boosheid.

1 april 2020

Lees meer

Niksdoen is gezond

Lummelen, niksdoen, het wordt schandelijk onderschat! In het niksdoen kunnen je hersenen overgaan in een andere modus. De creatieve, niet-gerichte modus. En die heb je voor sommige zaken ECHT nodig!

8 maart 2020

Lees meer

De kracht van Hooggevoeligheid : Tonal en Nagual in balans

Hooggevoeligheid is een omstreden begrip. De één wil er een label van maken, alsof het een handicap is. De ander maakt kleurrijke schilderijen of muziek, of is een goede DJ met zijn fijne zintuigen en zijn originaliteit. En misschien, heel misschien, is het gewoon wat het is : een manier van zijn!

1 februari 2020

Lees meer

Van Pechvogel naar Geluksvogel in 10 stappen

Ik dacht het vroeger ook, dat ik een p e c h v o g e l was, maar de laatste jaren heb ik begrepen dat alle dingen die ik heb meegemaakt, van mij een sterke vrouw maken, die van aanpakken weet en niet bij de pakken blijft zitten. Mensen kennen me zo, maar dat heb ik geleerd en dat kan jij ook!

5 januari 2020

Lees meer

Bezield Pitchen, hoe doe je dat?

Jezelf kort en krachtig aan enkele mensen of een publiek voorstellen, heet 'p i t c h e n'. Veel ondernemers zijn er een beetje bang voor. Hier is een manier om te pitchen die fris, energiek en prikkelend is voor je publiek!

10 december 2019

Lees meer

Negatieve emoties als Brandstof voor verandering

We zijn allemaal wel eens boos of gefrustreerd. Maar we gaan er allemaal op een andere manier mee om. De één gaat elke met een slecht humeur naar zijn werk en de ander doet alsof er niks aan de hand is! Nochthans zijn je emoties belangrijk om te voelen omdat ze een belangrijk signaal zijn.

3 september 2019

Lees meer

Neuroplasticiteit : je kunt alles leren

Kun je alles leren? Kan iedereen alles leren? Eigenlijk wel. Als je alleen maar begrijpt dat elk begin moeilijk is en oefening echt kunst baart. De voorwaarde hiervoor is dat je door de handeling te doen, de nodige hersenwijzigingen doet.

19 oktober 2019

Lees meer

Hoe je meer stabiliteit kan vinden

Hoe veranker jij jezelf? Of met andere woorden : waarop baseer jij jezelf voor het maken van de keuzes in jouw leven? Baseer jij jezelf op mensen in je directe omgeving doen, zoals bijvoorbeeld je familie of je vriendenkring? Of ga je de antwoorden in jezelf zoeken?

22 november 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x