3 juni 2020

Positief in het leven staan : vloeken en zegenen!

Positief in het leven staan, sinds de film 'The Secret' doet iedereen aan focus en positief denken. Overroepen? De zoeker die ik ben, is altijd op zoek naar 'juistheid'. En mijn nekhaar gaat overeind staan als ik op facebook alle zeemzoete, opgeblazen, verheerlijkende berichten zie die daar passeren. Want het leven is niet alleen rozegeur en maneschijn : ieder huisje heeft z'n kruisje en we hebben allemaal beren op ons pad. Al doe je nog zo je best om ze onder je bed te verbergen!

Ons leven is niet perfect

De waarde van ons leven wordt niet gemeten aan de mate van perfectie! Meer nog : perfectie bestaat niet eens! We creeren allemaal obstakels op ons pad vanuit ons onvolmaakte denken, soms komen die uit ons eigen onderbewuste, de programma's uit ons verleden, soms komen ze uit het collectief. Wanneer ze uit het collectief komen, neem jijzelf een andere houding aan dan een groot deel van de wereldbevolking. Dan krijg je vanuit het collectieve denken weerstand tegen je vernieuwende houding... en dat kanonder de vorm van een obstakel op je pad!

Dus nee, het leven is niet vlekkeloos, het loopt niet altijd even gesmeerd. Het heeft deuken en scheuren, en soms is het shit. Ik zal nooit vergeten wat Michael Barnett, spiritueel leraar bij One Life, daarover zei : 'Als het vandaag shit is, dan is het vandaag shit. Morgen weer een nieuwe dag!' De Siberische sjamaan aan wie ik de vraag stelde wat ik best deed bij veel tegenwind, antwoordde op een gelijkaardige manier : 'Als het niet gaat, staan misschien de planeten niet gunstig voor jou vandaag. Dan blijf je gewoon kalm en je mediteert en bidt. Je wacht tot de planeten wel weer gunstig staan!'

Ik wil jullie in deze blog graag twee andere mooie termen aanreiken om naar het leven te kijken. Eén van de mooiste uitspraken die ik ooit las, was : 'Ik hou van het leven en het leven houdt van mij!' Want wat je geeft voor het welzijn en het goede van de wereld en de mensheid, keert terug in een veelvoud van wat je je gegeven hebt. Het keert naar je terug onder de vorm van fijnere vibraties omdat je onbaatzichtig geeft. Daarom is je missie zo belangrijk. Niet omdat het een modewoord is. Het is een kosmische wetmatigheid dat het in veelvoud naar je terugkeert. Er zijn immers meer kosmische wetten dan die ene die zegt dat de energie de gedachte volgt!

Zegen alles wat je ontmoet op je pad

Onlangs zat ik met mijn dochter naar de serie 'Once Upon a Time' te kijken. Dat is een leuke serie over karmische banden, creatiekracht, waarden, duisternis. Sprookjesfiguren ontmoeten elkaar in de serie in een andere wereld opnieuw, in een 'echte' wereld zonder magie. Ze weten niet meer wie ze zijn, maar onderhouden wel dezelfde karmische banden met elkaar en dat zorgt voor een bonte mengeling van personages uit sprookjes die vanalles met elkaar beleven. Een regelmatig terugkerend probleem in deze serie is dat mensen elkaar 'vervloeken'. En wat is dat dan vervloeken? Vervloeken is eigenlijk het tegenovergestelde van 'zegenen'.

Zegenen is wanneer je met jouw heldere, positieve, vriendelijke gedachten alles in de wereld aanraakt. Met jouw goedheid raak je alles aan, en het verandert daardoor. Onze positieve gedachten laten mensen zich goed en gewaardeerd voelen, en daardoor gaat het ook goed met hun leven. En niet alleen de mensen maar ook alle gebeurtenissen en plaatsen waar we terecht komen, kunnen we zegenen. Daardoor gaan onze heldere en lichte liefdesvibraties daarheen en die positiviteit trekt goeie dingen aan. Niet om voor jezelf iets te ontvangen, maar gewoon omdat je het belangrijk vindt om met jouw liefde het leven overal rondom je te zegenen. Deze positieve vibraties bij jezelf cultiveren, is goed voor je gezondheid en je energieveld. De Dalai Lama promoot het ontwikkelen van 'kindness'.


Vervloeken daarentegen is jouw beperkte, egoïstsche, oordelende, agressieve, verbitterde gedachten en gevoelens aan onze wereld schenken. Eigenbelang heeft een lagere vibratie die je aan mensen, dingen of gebeurtenissen kan schenken. In 'Once Upon a Time' is de Kwade het toppunt van s l e c h t e r i k : die man doet niks zonder dat het een 'deal' is, waarbij hij steeds weer teveel terugvraagt voor zijn diensten. De slechteriken in de serie handelen steeds vanuit gevoelens van boosheid, gekwetstheid, verbittering, en gooien deze vibratie de wereld in onder de vorm van de ene vloek en wraak na de andere. Ze veroorzaken daarmee bij anderen verdriet en ellende.

Sta jij positief tegenover jouw leven?

Dit is natuurlijk een fictief verhaal, maar zo kan ook jij je gevoelens van frustratie en verbittering dag na dag in de wereld brengen. Dan vervloek je eigenlijk alles wat rond je is. Zo kun je je auto vervloeken omdat hij kapot gaat. Je moeder omdat ze altijd zeurt. De wereld omdat hij oneerlijk in elkaar zit. Je kunt terrorisme vervloeken, maar het zal geen andere vibratie in de wereld brengen. Je kan kankeren op de belastingen de je moet betalen, maar het enige wat je doet is daarmee de oneerlijkheid versterken met jouw negatieve gevoelens. Je kan boos zijn op je vetrolletjes of je burnout, en daarmee ga je geen positieve invloed uitoefenen op je lichaam en geest!


Jouw negatieve gevoelens straal je uit, ook al uit je ze niet. Jouw kleine en beperkte, egocentrische emoties zijn ook bij jou, ook al uit je ze niet. En ze zorgen niet zo goed voor je lichaam. Ze maken je vatbaar voor ziekte, en bovendien ook voor nog meer minder leuke gebeurtenissen. Doen alsof alles perfect is of in gedachten doen alsof je beren niet bestaan zijn, is dus niet voldoende. Om echt mooie dingen aan te trekken, moet je van het leven en de mensen houden. Ook van het lijden, dat integraal deel uitmaakt van het leven. Wat zou het leven immers zijn zonder beren op de weg? Pas wanneer je van het leven zoals het is leert houden, van jezelf in je eigen onperfectie, van de wereld ook in zijn onperfectie, kan de wereld ook van jou houden zoals het hoort. Pas dan kan het leven je overladen met zegeningen, een veelvoud van de zegeningen die je zelf hebt uitgedeeld!

Je eigen Happy Ending

En last but not least, er is nog n pittig detail : in 'Once Upon a Time' krijgen de slechteriken pas een Happy Ending als ze hun eigen onverwerkte boosheid accepteren en aanvaarden als een deel van henzelf. Niet wanneer ze doen alsof die onverwerkte gevoelens niet bestaan of niet van henzelf zijn, maar wanneer ze ze accepteren! Natuurlijk, het is maar een serie, maar toch, dit is een waarheid als een k o e ! Dus ga en zegen, en geniet van het leven!


Positief in het leven staan : vloeken en zegenen!

Je energie resetten : 8 tips voor healers en coachen

Ken je dat? Een healing of een coachingsessie geven, en merken dat je verdergegaan bent met je dag maar niet gemerkt hebt dat er energie aan je is blijven plakken? Deze tips uit het spiritueel krijgerschap werken zowel voor jou als je hooggevoelig bent en je bent overprikkeld, als voor plakkende energie vanuit een sessie met een cliënt.

12 april 2023

Lees meer

Elfenkrijgers en natuurtempels

In de loop van de tijden zijn er altijd wezens uit verschillende dimensies mee op aarde geïncarneerd. Ze kwamen om ons te helpen door moeilijke tijden heen te gaan. Tibetaanse wijzen zoals de Karmapa bijvoorbeeld, incarneren vele malen opnieuw. Maar ook engelen of wezens uit andere sterrenstelsels.

25 april 2023

Lees meer

Creativiteit : 10 minitips om het magische tegengif voor angst te leren gebruiken

Er zijn veel gevoelens momenteel. Gevoelens over thuiszitten, gevoelens over gevangenschap, gevoelens over heropstarten, gevoelens over familieleden die in de zorg werken, gevoelens van rouw en verlies, en vooral : veel angst. Creativiteit is één van de manieren om je emoties in beweging te brengen.

16 juni 2021

Lees meer

Iedereen kan toveren : 4 magische dingen die jij ook doet

Heksen en tovenaars bestaan niet alleen in tekenfilms! Meer nog : ook jij tovert een beetje van tijd tot tijd! Want de volgende 4 dingen die we allemaal wel eens. Toch stammen zij van oude gebruiken, met een magische werking!

22 november 2021

Lees meer

Transformatie : next level gaan

Je kent het wel : situaties keren terug in je leven, ook al denk je dat je eraan voorbij bent. En dan gebeurt weer hetzelfde met andere mensen of in een andere job! Dat gaat zo bij bv. partnerkeuze, maar ook met geldproblemen bv, of de manier waarop je op je werk wordt behandeld!

14 april 2021

Lees meer

Levensnoodzakelijkheid van contact

We merken het allemaal : de redding uit de nood loopt vertraging op (het vaccin) . De uitzichtloosheid is moordend, en het gemis gaat stilletjes over in ‘het nieuwe normaal’. Maar wat als wat we missen zo nodig is voor onze gezondheid?

17 september 2021

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Vanochtend kwam ik een reportage tegen van Terzake, waar een Italiaanse journalist samen met een arts van IC in zijn ziekenhuis een rondleiding kreeg. De verhalen van de verpleegsters, de ontmoediging van de dokter, … op het moment dat deze mensen spraken rolden de tranen over mijn wangen.

5 mei 2020

Lees meer

De RendierMoeder, een oud midwintersymbool (Ho-Ho-HoOoOoO)

Kerstmis lijkt een christelijk feest te zijn. Een moment waarop we kerstlampjes in onze kerstboom hangen, omdat het zo donker is, en als symbool voor het licht dat snel weer terugkomt. Na 21 december beginnen de dagen weer langer te worden. Maar wist je dat de slee van de kerstman, die aan de hemel vliegt, ook gebaseerd was op een oude mythologie?

1 januari 2021

Lees meer

10 weetjes over geld

Geld is een thema waar mensen niet graag over praten. Toch leven we in een wereld die draait om geld, en wel op een manier dat iedereen verplicht is om er te hebben. Geld staat dus voor overleven en bepaalt heel veel zaken, maar is wel een taboe-onderwerp.

2 februari 2021

Lees meer

Zorg dragen voor je eigen ecosysteem, jouw plekje op aarde

'Ze' zeggen dat wij volwassenen het met zijn allen verknallen, en misschien is dat ook wel zo. Maar vaak zien we niet echt wat we kunnen doen, zelf, in onze eigen omgeving. We zijn die reflexen kwijt omdat we nooit op die manier naar de natuur hebben leren kijken. Toch maken wijzelf in ons eigen leven het grote verschil. Hoe dan? Misschien doe je er al heel wat van.

8 september 2021

Lees meer

Gaslighting : manipulatie door narcisten

Gaslighting is een engelse term die verwijst naar het spelen van mindgames waardoor de ander het gevoel krijgt dat hij gek is. Het is een vorm van psychische manipulatie die wordt toegepast door psychopaten, sociopaten en narcisten.

11 januari 2022

Lees meer

Help, mijn kind wordt gepest

Het gebeurde vroeger en het gebeurt nu nog steeds, het gebeurt tussen kinderen, jongeren maar ook tussen volwassenen... pesten is van alle tijden en van alle leeftijden. Dit blogje leert je pesten beter doorvoelen om effectiever te kunnen ingrijpen.

10 mei 2020

Lees meer

Krijgerschap : een tool voor zelfsturing

Ik geef al jaren les in krijgerschap. De reden om deze cursussen te geven is niet dat ik het stoer vind om mezelf origineel wil voelen. De e n o r m e drive om deze trainingen te blijven geven, is er gekomen nadat ik met die tools en inzichten wonderlijke dingen heb zien gebeuren bij mensen die zelfs na één cursusreeks in hun daadkracht en centrum kwamen,

22 april 2021

Lees meer

Altijd maar doorgaan of duurzaam groeien : ondernemers en de cycli van de natuur

Deze foto zegt het dus helemaal voor mij! Als Magnolia na een uitgebreide lentebloei een tweede keer in de herfst gaat bloeien, is er iets mis. Want je kunt niet het hele jaar door in bloei staan. Alles in deze wereld kent een cyclus van ontstaan, groei, bloei en verdwijnen.

12 augustus 2021

Lees meer

Vasthouden aan destructieve of liefdeloze relaties

Aan de Belgische Kust hadden mijn dochter Tara en ik ons na een strandwandeling neergeplant aan de achterkant van de strandhuisjes, uit de wind, in de zon. Dit omdat onze broekspijpen naar goede gewoonte TOCH nat waren omdat we ze niet ver genoeg hadden opgerold. De jongens zaten een beetje verderop, Tara ging meteen haar net gemaakte foto's onderzoeken. En ik had dus tijd om te genieten van het zonnetje en van wat er allemaal voor me en rond me gebeurde.

1 augustus 2020

Lees meer

Waarom je als coach of energetisch werker een stabiele basis nodig hebt

Wanneer je als coach of energetisch therapeut werkt, heb je vast en zeker je eigen technieken ontwikkeld om dicht bij jezelf te zijn en te blijven. De veilige thuis die je bij je gezin hebt, de grondingstechnieken die je doorheen yoga of sport hebt ontwikkeld, jouw eigen momenten in de natuur.

17 juli 2020

Lees meer

Een tool om uit heftige emoties te raken

In dit blogje leg ik je een kleine meditatieve tekentechniek uit die je kan helpen om je gedachten te ordenenen en je gevoelens te kalmeren. Je hebt niet meer nodig dan een blad papier!

9 juni 2020

Lees meer

De Wilde vrouw en de Wildeman. Hoe vrij ben je nu echt?

Vaak word er gesproken over ‘wilde vrouwen’ of de ‘wildeman’, men spreekt over ‘wilden’ als men over ‘onbeschaafde’ mensen spreekt. Wild wordt ook sexueel getint gebruikt, met de betekenis ‘ongeremd’. Maar het wilde zijn waar deze blog over gaat, is nog veel m e e r. Wanneer ik naar jouw graad van w i l d h e i d vraag, vraag ik in hoeverre jij belemmerd wordt door ‘moeten’. M o e t e n… in al zijn vormen!  

15 mei 2020

Lees meer

Eenzaamheid of verbondenheid tijdens de Lockdown

Een blog over de eerste Lockdown in maart 2020, met een beschouwing over eenzaamheid of verbondenheid. Vaccins waren er op dat moment nog niet, alleen veel angst en boosheid.

1 april 2020

Lees meer

Niksdoen is gezond

Lummelen, niksdoen, het wordt schandelijk onderschat! In het niksdoen kunnen je hersenen overgaan in een andere modus. De creatieve, niet-gerichte modus. En die heb je voor sommige zaken ECHT nodig!

8 maart 2020

Lees meer

De kracht van Hooggevoeligheid : Tonal en Nagual in balans

Hooggevoeligheid is een omstreden begrip. De één wil er een label van maken, alsof het een handicap is. De ander maakt kleurrijke schilderijen of muziek, of is een goede DJ met zijn fijne zintuigen en zijn originaliteit. En misschien, heel misschien, is het gewoon wat het is : een manier van zijn!

1 februari 2020

Lees meer

Van Pechvogel naar Geluksvogel in 10 stappen

Ik dacht het vroeger ook, dat ik een p e c h v o g e l was, maar de laatste jaren heb ik begrepen dat alle dingen die ik heb meegemaakt, van mij een sterke vrouw maken, die van aanpakken weet en niet bij de pakken blijft zitten. Mensen kennen me zo, maar dat heb ik geleerd en dat kan jij ook!

5 januari 2020

Lees meer

Bezield Pitchen, hoe doe je dat?

Jezelf kort en krachtig aan enkele mensen of een publiek voorstellen, heet 'p i t c h e n'. Veel ondernemers zijn er een beetje bang voor. Hier is een manier om te pitchen die fris, energiek en prikkelend is voor je publiek!

10 december 2019

Lees meer

Negatieve emoties als Brandstof voor verandering

We zijn allemaal wel eens boos of gefrustreerd. Maar we gaan er allemaal op een andere manier mee om. De één gaat elke met een slecht humeur naar zijn werk en de ander doet alsof er niks aan de hand is! Nochthans zijn je emoties belangrijk om te voelen omdat ze een belangrijk signaal zijn.

3 september 2019

Lees meer

Neuroplasticiteit : je kunt alles leren

Kun je alles leren? Kan iedereen alles leren? Eigenlijk wel. Als je alleen maar begrijpt dat elk begin moeilijk is en oefening echt kunst baart. De voorwaarde hiervoor is dat je door de handeling te doen, de nodige hersenwijzigingen doet.

19 oktober 2019

Lees meer

Hoe je meer stabiliteit kan vinden

Hoe veranker jij jezelf? Of met andere woorden : waarop baseer jij jezelf voor het maken van de keuzes in jouw leven? Baseer jij jezelf op mensen in je directe omgeving doen, zoals bijvoorbeeld je familie of je vriendenkring? Of ga je de antwoorden in jezelf zoeken?

22 november 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x